Vandoorne primus in Formule E-klassement na 6e plek in Chili

  Stoffel Vandoorne heeft zijn Mercedes in Chili op de zesde plaats geparkeerd. Na twee podiumplaatsen moest de Belg in Chili dus vrede nemen met net iets minder, maar het leverde hem wel de 1e plaats in de tussenstand op. Jérôme D'Ambrosio werd pas 18e. De dagzege was voor de Duitser Maximilian Günther (BMW).

  Na de eerste twee races lag het Formule E-circus bijna twee maanden stil, maar in Chili werd er opnieuw gestreden voor het kampioenschap. Vandoorne moest in Santiago vanaf de 9e plaats vertrekken, net achter zijn ploegmaat bij Mercedes Nyck De Vries.

   

  Onze landgenoot kon tijdens de bloedhete race wel snel een paar plaatsen opschuiven en nam onder anderen Massa te grazen. Maar de zege bleef altijd buiten bereik. Daarvoor ging de strijd tussen Günther en Da Costa. Na een spannende laatste ronde trok de Duitser aan het langste eind.

   

  Vandoorne kwam binnen op P6, zijn ploegmaat deed het een plaatsje beter. Vandoorne viel dus naast het podium, maar had toch een reden tot feesten. In de tussenstand springt hij over Alexander Sims naar de leiding. 

  De strijd om de overwinning