Vandoorne verspeelt leidersplaats na crash in slot: "Ben ook maar mens"

  Stoffel Vandoorne deed een slechte zaak in Mexico City.

  Stoffel Vandoorne is leider af in het Formule E-kampioenschap. De Belg leek in Mexico nochtans goed op weg om zijn leidersplaats te verstevigen, maar parkeerde in de slotrondes zijn bolide tegen een muur. De overwinning was voor Jaguar-rijder Mitch Evans.

  Ruim verslag van de Formule E-manche in Mexico City

  Crash voor Vandoorne in het slot

  Stoffel Vandoorne moest als 1e van start in de kwalificaties, geen geschenk in de Formule E, en kwam daarin op de 10e startplaats terecht. Punten sprokkelen was de opdracht voor de leider in het klassement en dat leek ook te lukken.

   

  In een spectaculaire race met veel crashes bleef Vandoorne lang uit de problemen. Hij vocht een scherp duel uit met Alexander Sims, de nummer 2 in het klassement. Wat de BMW-rijder ook probeerde, zelfs met de snelste ronde geraakte hij niet door de verdediging van Vandoorne.

   

  Met een 5e plaats leek onze landgenoot zijn eerste plaats in het kampioenschap vast te houden, maar in de slotfase ging hij alsnog in de fout. Vandoorne crashte en eindigde zonder punten.

   

  Op Twitter zei Vandoorne sorry tegenover de fans en zijn team: "We hadden vandaag altijd punten moeten pakken. Ik reed op een 5e plaats en moest gewoon finishen. 2 ronden van het einde maakte ik evenwel een fout en raakte de muur. Ik ben superontgoocheld. Het voelt als iedereen van het team in de steek te hebben gelaten. Maar ik ben ook maar een mens, die fouten maakt. Op naar de volgende race in Marrakesh. Daar wil ik sterker terugkomen."

   

  Mitch Evans (Jaguar) lachte in zijn vuistje. Vrijdag daagde hij Vandoorne nog uit met de boodschap "Stop Stoffel" op de sociale media. De Nieuw-Zeelander slaagde nog in zijn opzet. Met winst en de 1e plaats in de tussenstand sloeg hij een dubbelslag.

  Drama voor Vandoorne:

  Vandoorne verontschuldigt zich:

  Polesitter Lotterer rijdt zijn auto in de prak:

  Nederlander De Vries tikt landgenoot Frijns aan:

  Sam Bird vliegt in de banden:

  De belangstelling was groot: