• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanasch: "Zo mooi dat we finale EHL halen met zo veel jonkies"

  Vanasch bewees weer zijn waarde in de shoot-outs.

  Vanasch bewees weer zijn waarde in de shoot-outs.

  Waterloo Ducks speelt morgen voor het eerst de finale van de Euro Hockey League. "De beste verdediging zal de finale winnen", zegt een gemotiveerde Vincent Vanasch.

  Vanasch: "Hopelijk veroveren we morgen goud"

  Watducks-doelwachter Vincent Vanasch vervulde weer een glansrol in de shoot-outs, tegen Mannheim. Hij moest zich maar 1 keer gewonnen geven, ook in de kwartfinales was hij al van goudwaarde in de shoot-outs.

   

  "Ik heb geen geheim", reageert Vanasch bij Sporza. "Ik probeer alleen maar de ballen tegen te houden. Ik heb ook veel vertrouwen in mijn aanvallers, wat de shoot-outs
  gemakkelijker maakt voor mij."

   

  "Morgen wordt de wedstrijd misschien ook weer beslist in shoot-outs. En misschien winnen we dan weer. Ik heb heel veel vertrouwen in de finale. We moeten net als vandaag weer uitstekend verdedigen. De beste verdediging zal de match winnen."

  Vanasch stond 4 jaar geleden ook al eens in de finale van de Euro Hockey League. "Dat was met de Nederlandse ploeg Oranje Zwart", zegt Vanasch. "Die ploeg telde toen 16 internationals."

   

  "Nu halen we de finale met 4 internationals en alleen maar jonkies. En dat is zo mooi. Dat is een groot contrast met 4 jaar geleden. Eigenlijk hadden we nooit verwacht dat we de finale zouden halen met Waterloo Ducks. Ik hoop dat we morgen de titel veroveren."

  Bekijk het interview met Vanasch

  Dohmen: "Onze zeges zijn gebouwd op onze verdediging"

  Man van de match John-John Dohmen kraaide na afloop ook van plezier. "Het is ongelooflijk", zei de kapitein. "We waren nooit echt gelukkig in onze vorige campagnes in de Euro Hockey League en daarom wilden we het deze keer extra goed doen bij onze eerste kwalificatie voor de finale fase van het toernooi."

   

  "Onze overwinningen de afgelopen week zijn gebouwd op onze verdediging. Doordat we achterin sterk stonden, steeg het vertrouwen en dat heeft geloond. We hebben maar drie goals geslikt in onze laatste drie matchen, dat is geweldig."