• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ondanks exit: Fans Slavia Praag blijven na om hun ploeg te bejubelen en roepen stewards tot de orde

  Slavia Praag sneuvelde donderdag in de Europa League na verlies op het veld van Chelsea. Toch verlieten spelers én fans met opgeheven hoofd het stadion, trots op het parcours dat ze hebben afgelegd. 

  Slavia Praag bereikte de kwartfinales door onder meer Racing Genk en Sevilla uit te schakelen. Het pakte Genk in eigen huis in met 1-4 (1/16e finale) en het won na een triller van Sevilla (1/8e finale).

   

  Op het veld van Chelsea leek het al vlug over and out, maar Slavia Praag wist de thuisploeg toch nog onder druk te zetten. Coach Sarri prees de fysieke paraatheid van de Tsjechen.

  Ook de stewards moeten zich bukken: "Sit down, sit down"

  En dus was het niet meer dan terecht dat de spelers een ereronde mochten lopen en wat langer moesten blijven hangen bij de eigen aanhang. Die riepen zelfs de stewards tot de orde. De ordehandhavers moesten mee gaan zitten tijdens de laatste lofzang.