• home
 • video
 • pas verschenen

  Allegri: "Ajax verdient zonder enige twijfel door te stoten naar halve finales"

  Juventus-coach Massimiliano Allegri tijdens de persconferentie.

  Ajax heeft gisteren Juventus uit de Champions League gekegeld en mag door naar de halve finales. Juve-coach Massimiliano Allegri was een sportieve verliezer: "Ajax is de verdiende winnaar." Zijn collega Erik ten Hag loofde de Ajax-filosofie.

  De jonge garde uit Amsterdam heeft de voetbalwereld op zijn kop gezet. Eerst schakelden ze Real Madrid  uit in de Champions League en nu ook Juventus.

   

  Na afloop van de wedstrijd sprak een teleurgestelde Allegri over de uitschakeling. "Ajax verdient zonder enige twijfel door te stoten naar de halve finales van de Champions League. In Amsterdam en de 1e helft hier in Turijn ging het redelijk gelijk op, maar de 2e helft konden wij niet meer volgen."

   

  Cristiano Ronaldo opende de score met zijn 126e doelpunt in de Champions League, maar de Portugees kon zijn stempel niet drukken. "Cristiano heeft met zijn komst onze kansen om de Champions League te winnen zeker verhoogd, maar voetbal is geen wiskunde", besluit Allegri.

   

  Op de vraag of Allegri trainer zou blijven van Juventus had de 51-jarige Italiaan een antwoord klaar. "Ik heb al lang een beslissing genomen en dat is om te blijven. Mijn contract loopt nog en er is werk aan de winkel. Als ik niet meer gemotiveerd zou zijn, dan zou ik dat vertellen aan de voorzitter. Maar dat is niet het geval."

   

  "De voorbije 5 jaar hebben we goed werk geleverd, de spelers hebben vooruitgang gemaakt. het is niet makkelijk om 5 keer kampioen te spelen, 2 keer de finale van de Champions League te halen en 4 keer de beker te winnen."

  "We lieten bijna niets toe"

  Ook Ajax-trainer Erik ten Hag kon zijn zegje doen na de wedstrijd. Hij had enkel lof voor zijn spelers. "De tegenstanders zijn allemaal onvergelijkbaar, maar tegen al die verschillende speelstijlen kunnen wij steeds goed uit de voeten. Iedere keer weten we weer grenzen te verleggen. Deze ploeg groeit, iedere wedstrijd weer."

   

  Volgens Ten Hag heeft de organisatie van de Amsterdammers uiteindelijk voor de winst gezorgd. "In het begin was het een vechtwedstrijd. Juventus zette heel opportunistisch druk, daar konden we heel moeilijk onderuit komen. Maar organisatorisch stonden we goed, we lieten bijna niets toe. Het is heel moeilijk om tegen ons en onze filosofie te voetballen."

   

  Matchwinnaar Matthijs de Ligt vindt het niet normaal. "We hebben Real Madrid uitgeschakeld en nu ook Juventus, twee beoogde titelwinaars. We zullen zien waar dit eindigt voor ons. De finale? We zien wel hoe het loopt."