• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kunstschaatser Blommaert moet afscheid nemen van Duitse partner: "Jammer"

  Op de Winterspelen was alles nog koek en ei tussen Blommaert en Hocke.

  Ruben Blommaert, de Belgische kunstschaatser die voor Duitsland uitkomt, heeft de samenwerking met zijn partner Annika Hocke na ruim twee jaar stopgezet. Samen stonden ze in 2018 op de Winterspelen in PyeongChang.

  Ruben Blommaert trok enkele jaren geleden naar Duitsland om zijn carrière in het kunstschaatsen een nieuw elan te geven. Hij schoolde zich om tot paarrijder en plaatste zich in 2018 voor de Winterspelen met zijn Duitse partner Annika Hocke. Daar werden ze 16e.

   

  Aan die samenwerking is nu dus een einde gekomen. "Na dit seizoen, dat door ziekte en blessures, heel moeilijk begon, moeten we tot het besluit komen dat Annika en ik samen geen sportieve toekomst meer hebben", schrijft Blommaert op Instagram.

   

  "Ik vind dit jammer, maar ik heb respecteer haar beslissing en ik wens Annika het beste in de toekomst. We hebben ondanks alles mooi kunnen afsluiten op het WK in Japan en daar ben ik trots op." Blommaert en Hocke misten het EK kunstschaatsen door ziekte en eindigden vorige maand als 14e op het WK in Saitama. Het is afwachten hoe de sportieve toekomst van Blommaert (27) er zal uitzien.