• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Ik zal zondag niet 100 procent zijn in de Ronde"

  Jungels en Gilbert tijdens de persconferentie van Deceuninck-Quick Step.

  Jungels en Gilbert tijdens de persconferentie van Deceuninck-Quick Step.

  Woensdag stapte Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick Step) met maagproblemen uit Dwars door Vlaanderen. "Hoe ik me nu voel? Niet goed en niet slecht", zegt de Ronde van Vlaanderen-winnaar van 2017.

  Gilbert: "Er komen nog wedstrijden na de Ronde"

  Philippe Gilbert zal zondag niet op volle sterkte aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. "Ziek zijn is niet de beste voorbereiding op een grote koers zoals de Ronde", zegt de 36-jarige Gilbert.

   

  "Hoe het nu gaat met mij? Niet goed en niet slecht. Ik zal niet 100 procent zijn zondag. Maar dat is niet erg. Het is het nu zo. De Ronde van Vlaanderen is niet de laatste koers van mijn leven, er komen nog wedstrijden."

   

  "Ik kan dit wel relativeren. Je gezondheid heb je niet altijd in de hand. Het zou gemakkelijk zijn als je ervoor kon zorgen dat je nooit ziek wordt."

  "Jungels of Stybar? Moeilijk om te zeggen wie de sterkste is"

  Gilbert won de Ronde van Vlaanderen in 2017 met een knap nummertje. Waarom is de Ronde zo'n moeilijke koers om te winnen? "Omdat het een moeilijke koers is die misschien net niet moeilijk genoeg is. Daardoor kunnen veel renners altijd terugkomen."

   

  "Als er in Luik-Bastenaken-Luik een elitegroep wegrijdt op een
  beklimming, dan blijven die renners voorop en strijden zij voor de zege. In de
  Ronde is dat anders."

   

  Gilberts team Deceuninck-Quick Step trekt met 4 speerpunten naar de Ronde. "Voor de ploeg is dat een voordeel. We hebben altijd veel succes als we met zoveel kopmannen rijden."

   

  "Wie de sterkste kopman zal zijn in de Ronde? Dat is moeilijk te zeggen. Stybar heeft zijn 2 voorjaarskoersen vrij gemakkelijk gewonnen. Maar Jungels is ook al het hele voorjaar sterk. Het is moeilijk om te zeggen wie de sterkste is."

  Bekijk het interview met Gilbert