• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi: "Ik mis Ronaldo in Spanje"

  Cristiano Ronaldo en Lionel Messi

  Dit beeld krijgt u niet meer te zien: Cristiano Ronaldo helpt Lionel Messi overeind in een Clasico.

  Niet alleen Real Madrid denkt met heimwee terug aan tijd van Ronaldo, ook Lionel Messi had zijn eeuwige concurrent nog graag in Spanje zien voetballen. En de sterspeler van Barcelona noemt ook Eden Hazard als hij naar de beste spelers ter wereld gevraagd wordt.

  Lionel Messi had vandaag een uitgebreide babbel op de Argentijnse radio. En die quotes gaan nu de wereld rond. De opvallendste was er een over Cristiano Ronaldo.


  Messi: "Ik mis Cristiano in Spanje. Het was fijn om hem hier te hebben, al vond ik het wel lastig om hem prijzen te zien pakken. Maar het zou fantastisch zijn als hij hier nog speelde."

   

  Na zijn glorieperiode bij Real Madrid probeert Ronaldo nu successen te boeken bij Juventus. "Een goeie kandidaat om de Champions League te winnen, zeker met Cristiano erbij", oordeelt Messi.

  Het was fijn om Ronaldo hier te hebben, al was het lastig om hem prijzen te zien winnen.

  Lionel Messi

  "Hazard een van de besten ter wereld"

  Lionel Messi en Cristiano Ronaldo staan al jaar en dag aan de top van het voetbal, maar ook Eden Hazard is een plaats waard, vindt Messi.

   

  Messi: "Ik hoop dat ik niemand vergeet, maar ik denk dat Neymar, Mbappé, Hazard, Suarez en Agüero tot de besten behoren. Ronaldo noemde ik niet, omdat ik hem niet meetel, net zoals ik mezelf niet meetel."

  Eden Hazard

  Messi noemt Eden Hazard in een adem met Neymar, Mbappé, Suarez en Agüero.

  "Nog vaak naar de WK-finale gekeken"

  Met de nationale ploeg heeft Messi een haat-liefdeverhouding. De verloren WK-finale in 2014 tegen Duitsland (0-1) doet nog altijd pijn bij de Argentijn. "Weet je hoe vaak ik die match al opnieuw bekeken heb? Het was allemaal anders geweest als we een van onze kansen hadden omgezet", zucht de nummer 10.

   

  Vorige week maakte Messi zijn rentree bij Argentinië. Het team verloor een oefenpot tegen Venezuela (1-3). "Ik blijf het proberen, ik blijf de grote toernooien spelen. Ookal krijg ik vaak te horen dat ik me zo niet hoef te pijnigen", zegt Messi, die nog niet meteen aan stoppen denkt.

   

  "Ik stel mijn voetbalpensioen zo lang mogelijk uit", vertelt de 31-jarige wereldspeler. "Ik zou graag stoppen in het shirt van mijn thuisteam Newell's Old Boys in Argentinië, maar of dat ooit lukt, kan ik nu niet zeggen."

  Manuel Neuer en Lionel Messi

  Lionel Messi (r) treurt na de verloren WK-finale in 2014.