• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook met Messi blijft Argentinië op de sukkel

  Lionel Messi

  Lionel Messi kijkt bedenkelijk naar het scorebord.

  Lionel Messi heeft weinig plezier beleefd aan zijn rentree bij de nationale ploeg. De oefenpot in Madrid tegen Venezuela eindigde op een nederlaag voor Argentinië (1-3).

  Met een ex-speler van Gent en een van Anderlecht

  Lionel Messi speelde zijn eerste wedstrijd na een teleurstellend WK. Een fijne comeback werd het niet. Na 5 minuten had Rondon een experimenteel Argentinië al op achterstand gezet, de voorzet kwam van voormalig Gent-speler Roberto Rosales.

   

  Messi bood zijn spitsbroeder Martinez de gelijkmaker aan, maar de aanvaller van Inter miste de kans. Dan deed Murillo het beter, hij krulde net voor de rust de 0-2 binnen in het stadion van Atletico Madrid.

   

  In de tweede helft lukte het toch voor Argentinië. Messi stuurde Lo Celso weg en hij bediende Martinez: 1-2.

   

  De vreugde was van korte duur, want ook de Venezolaan Martinez scoorde nog. Hij zette een kwartier voor een penalty om.

   

  Een opvallende aanwezige op het wedstrijdblad was Matias Suarez (ex-Anderlecht, nu River Plate). De voormalige Gouden Schoen verzilverde zijn eerste selectie voor de nationale ploeg met een invalbeurt meteen na de pauze.

  Zonder Messi tegen Marokko

  Volgende week mag Argentinië het nog eens proberen. Dan is Marokko de tegenstander. Maar La Albiceleste moet het weer zonder Lionel Messi stellen. Hij blijft met een liesblessure langs de zijlijn, net als Gonzalo Martinez, die een dijbeenblessure heeft opgelopen. De rentree van Messi is dus van korte duur geweest.

  Lionel Messi en Matias Suarez.

  Lionel Messi

  Lionel Messi probeert de Venezolanen te dribbelen.

  Roberto Rosales

  Herkent u de man met het masker? Roberto Rosales speelde tussen 2007 en 2010 voor AA Gent.