• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sporza-sterren voor E3: Naesen en Sagan met stip bovenaan

  De koers is in België en dat maakt ook de Sporza Wielerjury blij, want nu heeft de jury sterren mogen uitdelen voor de E3 Harelbeke. Oliver Naesen prijkt voor het eerst als topfavoriet bovenaan de sterrenpiramide.

  3 sterren: Oliver Naesen en Peter Sagan

  Oliver Naesen heeft indruk gemaakt op onze wielermannen met zijn prestaties in Parijs-Nice en Milaan-Sanremo. De ex-Belgische kampioen van AG2R kreeg net als Peter Sagan van iedereen minstens 2 sterren.

   

  Afwachten of Naesen of Sagan de favorietenrol waarmaakt. Sagan weet wat winnen is in Harelbeke, want de Slovaakse kampioen zegevierde er in 2014.

  2 sterren: drie Belgische outsiders

  Greg Van Avermaet stond de voorbije twee edities op het podium in Harelbeke. In 2017 won hij, vorig jaar was hij derde. En als onze wielerjury het goed heeft ingeschat kunnen we hem ook dit jaar op het podium verwachten.

   

  Ook Wout van Aert en Philippe Gilbert krijgen twee sterren achter hun naam. Van Aert maakt vandaag zijn debuut in de E3 Harelbeke, maar dat dat voor onze landgenoot geen belemmering mag zijn op een glansprestatie bewees hij vorige week in Milaan-Sanremo.

   

  Vooral Renaat Schotte en Ruben Van Gucht geloven in de kansen van Van Aert, Michel Wuyts en Christophe Vandegoor schuiven dan weer Gilbert naar voren. Net als Van Avermaet stond ook Gilbert de afgelopen twee jaar op het podium in de E3 Harelbeke: twee keer tweede.

  1 ster: titelverdediger Terpstra haalt nog net de top 10

  Van de 5 renners die 1 ster hebben gekregen valt de naam van Niki Terpstra op. De winnaar van vorig jaar is erop gebrand om te tonen dat hij ook kan winnen in het shirt van Direct Energie. Met Stybar en Lampaert heeft Deceuninck-Quick Step nog 2 troefkaarten om mee te spelen. Benoot en Trentin zijn de anderen met 1 ster.

  Wie viel net buiten de sterrenparade?

  Met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven vielen twee Belgen net buiten de top 10. Ook Sonny Colbrelli, Sebastian Langeveld, Luke Rowe, John Degenkolb en Matej Mohoric kregen een vermelding. Kunnen zij voor de verrassing zorgen?

  U kunt de E3 Harelbeke van start tot finish op de voet volgen in de Sporza-app of op de website. De renners starten om 12.15u in Harelbeke. Vanaf 14.20u begint de uitzending op Eén en natuurlijk ook de livestream. Het commentaar is van Michel Wuyts en José De Cauwer.