• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Smets: "Elektrische motoren kunnen oplossing zijn voor onze sport"

  Joël Smets werkt nu bij KTM.

  Vorige week luidde ex-motorcrosser Marnicq Bervoets de alarmbel over de motorcrosssport in ons land. Joël Smets begrijpt zijn gevoel, maar ziet wel nog oplossingen voor de toekomst. "De techniek van elektrische auto's zal doorstromen naar de motorcross."

  "Ik vrees dat onze sport ten dode opgeschreven is", klonk het vorige week dramatisch uit de mond van Marnicq Bervoets. "Ik ken hem heel goed en hij kan soms heel negatief zijn", reageert Joël Smets op de uitspraken van zijn ex-collega. "Hij laat zijn gevoel spreken."

   

  "Hij was bijzonder neerslachtig en ik begrijp dat wel want het doet ook pijn. We komen uit een gouden periode met mezelf, Everts en Bervoets. We domineerden echt. En om dan te zien hoe onze sport nu lijdt, dat doet pijn."

   

  "Natuurlijk hebben we onze problemen, vooral met infrastructuur. Daardoor is de instroom in onze sport zeer beperkt en zo loop je talenten mis. Dat is een vicieuze cirkel."

   

  "Maar we proberen als federatie met de overheid samen te werken. We laten het niet los. We zoeken naar oplossingen, maar zitten niet in een luxepositie."

   

  "Ik denk dat elektrische motoren wel een oplossing zouden kunnen zijn voor onze sport. Ik geloof daar wel in. Met de tweewielers zijn we vaak afhankelijk van de techniek van de vierwielers. En daar zie je toch enorme evoluties. Dat is ook gunstig voor ons. Je kan verwachten dat die technieken ook doorstromen naar de tweewielers. Van mij mag het snel evolueren."