• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bölöni moet boete betalen voor ongepaste kritiek op de ref

  Laszlo Bölöni

  Laszlo Bölöni was niet te spreken over de wedstrijdleiding van Antwerp-Standard.

  Laszlo Bölöni en Onur Kaya zijn de eerste trainer en coach die door de nieuwe ad-hoccommissie van de Pro League worden gestraft voor uitlatingen aan het adres van de scheidsrechter.

  Antwerp-coach Laszlo Bölöni ventileerde zijn ergernis over scheidsrechter Wim Smet en de videoref na de match tegen Standard. Vooral de 0-1 van Maxime Lestienne die door Smet werd goedgekeurd, ook al had de lijnrechter gevlagd, zat Bölöni hoog.

   

  KV Mechelen-speler Onur Kaya nam in krantenartikels dan weer scheidsrechter Laforge op de korrel, nadat hij een gele kaart had gekregen in de bekermatch tegen Union, die hem de bekerfinale kost. Kaya verweet Laforge "een gebrek aan empathie". Hij opperde ook dat KV Mechelen sinds het voetbalschandaal benadeeld wordt door de arbitrage.

   

  Bölöni en Kaya kwamen zich vorige week dinsdag al presenteren bij de ad-hoccommissie, waarin Ariël Jacobs, Gonzague Vandooren en Alexis Ponnet zetelen. Die commissie acht een boete van 5.000 euro voldoende. Bij een nieuwe overtreding wordt dat bedrag wel verdubbeld.

  Extra Time over de woede van Bölöni