• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko na Europese exit: "Het was geen kwestie van Ethan of Sofyan"

  Ivan Leko.

  Ivan Leko buigt het hoofd voor RB Salzburg.

  De Europese vleugels van Club Brugge werden vakkundig geknipt door Red Bull Salzburg. Ivan Leko had het over "een pijnlijke nederlaag" en "een dramatisch resultaat" na de 4-0 in Oostenrijk. "Het geloof en de wil was er, maar op zo'n niveau moet je een fantastische wedstrijd spelen."

  Leko: "Soms te naïef en te romantisch"

  "Dit is een pijnlijke nederlaag", wond Ivan Leko er bij Sporza geen doekjes om. "We wilden voetballen vanuit onze eigen sterkte en zien welk team beter was. Dit is een dramatisch resultaat, al hadden we zeker in de tweede helft qua voetbal de bovenhand."

   

  "Salzburg is een goeie ploeg. We kenden hun sterkte. Dat is jammer. We hadden zelf goeie kansen met Wesley en Dennis. Als je 3-1 maakt, dan is er paniek. Op fysiek vlak waren we de laatste 20 minuten ook beter. De wil en het geloof was er, maar op zo'n niveau moet je een fantastische wedstrijd spelen."

   

  Sofyan Amrabat kreeg de voorkeur op Krépin Diatta, maar viel (weer) door de mand. "Hij is geen centrale verdediger en geen rechtsbuiten. Hij is gewoon een goeie middenvelder. Maar we wilden het proberen met iemand met winnersmentaliteit. Dit was niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Het is jammer voor hem, maar hij is sterk genoeg om uit deze situatie te komen."

   

  "Of we nu weer met een keepersprobleem zitten? Neen, dat denk ik niet. Die penaltyfase was niet nodig en bij de andere fases moest Horvath een fantastische dag hebben om iets te redden."

   

  "Het was vandaag geen kwestie van Ethan of Sofyan. We moesten een fantastische wedstrijd spelen om iets te rapen en dat ging niet. Het was soms een goed Club, maar soms te naïef en te romantisch. Het is een pijnlijk resultaat."

  Vormer: "De coach ging in de kleedkamer even los tijdens de rust"

  • Ruud Vormer: "De eerste helft was dramatisch. In de tweede helft zetten we het wel recht. De coach ging even los in de kleedkamer tijdens de rust, wat normaal is. Ik had op zich nog wel het gevoel dat er meer in zat. Maar je staat hier met 4-0, hé. Qua verdedigen was het als team ook niet te best. In de eerste helft hebben we het verpest. De tweede helft was goed en we hadden nog kansen. Maar 4-0 is aangepast. Het is gewoon een goed team: eerlijk is eerlijk."
  • Mats Rits: "Als je met 4-0 verliest, dan moet je nederig zijn. Maar wij hebben ook kansen gehad en zeker in de eerste helft hadden we één goal moeten maken. Met 3-1 heb je weer geloof en kan er nog iets. Zij waren efficiënt en wij waren slordig. Het was zeker niet onze beste prestatie. Daar moeten we uit leren voor zondag."