• home
 • video
 • pas verschenen

  René Weiler moet na half jaar opkrassen bij FC Luzern

  René Weiler.

  Meningsverschillen met het bestuur hebben René Weiler zijn job gekost bij de Zwitserse middenmoter Luzern. De ex-coach van Anderlecht wordt bedankt voor bewezen diensten.

  René Weiler kreeg in september 2017 de bons bij Anderlecht. De Zwitser veroverde in zijn eerste seizoen wel meteen de titel met paars-wit, maar er zat ruis op de lijn met de supporters en na een gelijkspel tegen Kortrijk kreeg Weiler het seizoen erna de rekening gepresenteerd.

   

  Na een korte sabbatperiode ging Weiler in juni 2018 weer aan de slag in eigen land. Bij FC Luzern mocht hij de weg wijzen. Maar ook daar heeft Weiler het niet heel lang uitgezongen. Na een half jaar heeft het bestuur hem buiten de deur gezet.

   

  "In de afgelopen weken is gebleken dat de trainer en de sportieve cel andere meningen hebben over de kwaliteit van de spelersgroep. We konden zo niet met elkaar doorgaan. Daarom is een scheiding de enige oplossing. We bedanken René voor zijn werk en wensen hem het beste in de toekomst", klinkt het bij de club.

  Nederlaag na nederlaag

  Zoals de club aangeeft, boterde het al een tijdje niet meer met de coach. Weiler nam in interviews geen blad voor de mond en beklaagde zich geregeld over de transferpolitiek van Luzern. "Normaal gezien laat je spelers tijdens transfermercato's vertrekken als ze niet voldoen. Hier gebeurt niets", zei Weiler nog in januari.

   

  Op het veld liep het al enkele weken voor geen meter meer. Na de winterstop verloor Luzern zijn drie competitiewedstrijden. De 0-3 in eigen huis tegen Lugano afgelopen weekend betekende de spreekwoordelijke druppel.

  Tweet van FC Luzern: