• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk neemt Pozuelo mee naar Praag

  " "

  Alejandro Pozuelo wil Genk alsnog verlaten, maar dat wil Genk niet.

  Midden alle commotie om een mogelijke transfer van Alejandro Pozuelo, die alsnog naar Toronto wil vertrekken, neemt Philippe Clement de Spanjaard gewoon op in zijn selectie voor de Europese match bij Slavia Praag donderdag. Al is het nog de vraag of hij op het vliegtuig zit morgen.

  Er zit een flink haar in de boter tussen Genk en Pozuelo. Vorige maand werd er vanuit het Midden-Oosten hard getrokken aan de mouw van de draaischijf, maar die zei toen op een persconferentie bij de competitieleider te blijven.

   

  Het voorbije weekend leek een emotionele Pozuelo na de 2-0-zege in de topper van Standard afscheid te nemen van coach, spelers en publiek. De Canadese MLS-club Toronto wil de middenvelder maar al te graag: het wil de contractueel bepaalde som betalen én de persoonlijke voorwaarden staan de Spanjaard ook aan.

   

  Genk wil evenwel niet meewerken aan een transfer. Zijn management dreigt nu met de Wet van '78, al wil de speler zich professioneel blijven gedragen. Clement neemt hem ondanks alle heisa gewoon op zijn Europese selectie.

   

  Er wordt evenwel nog druk onderhandeld tussen beide partijen. Pozuelo heeft ondertussen in een uitgebreid statement Genk verweten niet eerlijk te zijn en wil dat de club hem de contractueel bepaalde transfer laat maken. Beide partijen willen geen fouten maken. Als het toch nog tot een akkoord komt, is het goed mogelijk dat de Spanjard toch niet op het vliegtuig naar Tsjechië stapt.