• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cant na 3e wereldtitel: "Ik zou niet graag Nederlander zijn vandaag"

  Sanne Cant tussen twee Nederlandse vrouwen.

  Sanne Cant mag voor het derde jaar op een rij een feestje bouwen na het WK veldrijden. Vooraf werd er vooral naar het Nederlandse blok gekeken, maar Cant heeft er altijd vertrouwen in gehad. "Ik had echt een goede dag. Er kon eigenlijk weinig gebeuren." 

  Heeft Sanne Cant ooit getwijfeld aan haar winstkansen? "Ja, in de voorlaatste ronde toen ik plots weg was. Dat was heel onverwacht. Ik wou eigenlijk wachten tot de laatste ronde. Het was moeilijk om te beslissen
  of ik zou doortrekken of niet. Waarom ik doorgereden ben? Omdat Christoph als een zot aan het roepen was. Ik ben blij dat ik geluisterd heb."

   

  “Ik wist dat ik ervoor moest zorgen dat er niemand zou wegrijden. Ik zat constant in tweede positie. Ik had echt een goede dag, er kon me eigenlijk weinig gebeuren Ik heb op stage heel hard gewerkt. Ik heb nog nooit zo hard getraind. Alleen pech kon mij nekken vandaag. Of iemand die echt beter was, maar dat zou straf geweest zijn."

   

  Het Nederlandse blok bleek toch niet echt een blok te zijn in de race. "Ik had dat al voor de wedstrijd gezegd. De ene heeft er niets aan dat de andere zou winnen. Ik had voorspeld dat ze tegen elkaar zouden rijden. De Nederlandse pers heeft een hele week gehamerd op dat blok en dat werkte wel op mijn zenuwen. Ik heb met de pedalen geantwoord.”

   

  “Ik zou niet graag Nederlander zijn momenteel”, voegde de kersverse wereldkampioene er nog lachend aan toe. “Ik denk dat niemand deze wereldtitel verwacht had. Nu ben ik weer 365 dagen gerust."

  Roodhooft: "Sanne heeft de perfecte race gereden"

  Manager Christoph Roodhooft was uiteraard ook zeer gelukkig met de wereldtitel van Sanne Cant. "Ik heb nooit aan haar kansen getwijfeld. Ik hield er wel rekening mee dat het niet zou lukken, maar ik was wel zeker dat ze tot aan de finish zou meedoen."

   

  "Ze heeft de perfecte race gereden. Ze heeft geen enkele fout gemaakt en ze wisselde op het juiste moment van vanden. De andere rensters maakten wel foutjes. Het was niet haar allerbeste seizoen, maar we zijn dan naar dit WK beginnen te werken en dat is perfect gelopen."

   

  "Dit is een absolute wereldprestatie volgens mij. Ze heeft laten zien dat ze toch wel echt de beste is. Brand was favoriet, Vos was favoriet, ... En dan wint zij toch."

  Loes Sels: "Ik heb Sanne altijd op 1 gezet"

  Papa Cant: "Deze wereldtitel plaats ik op nummer 1"

  Van Loy: "Drie op rij is heel mooi voor Cant"