• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Deinze, Virton, Lierse Kempenzonen, Seraing en RWDM willen 1B-licentie

  Vijf clubs uit eerste amateurklasse zullen een licentie aanvragen voor eerste klasse B: Deinze, Excelsior Virton, Lierse Kempenzonen, RWDM en Seraing. Dessel Sport twijfelt nog en hakt later pas de knoop door. 15 februari is de deadline voor de amateurclubs om een dossier in te dienen.

  De leider in eerste amateurklasse, Thes Sport, wil niet promoveren naar 1B. Daardoor komen andere clubs in aanmerking voor promotie, ook al eindigen zij dan niet helemaal bovenaan. Uit een rondvraag bij de 16 clubs blijkt dat 5 clubs zeker een dossier zullen indienen bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

   

  Het gaat over de nummers twee tot vijf in de huidige stand: Deinze, Virton, Lierse Kempenzonen en RWDM. Ook Seraing, een degradatiekandidaat, vraagt een licentie aan. De aanvraag van Seraing was vorig seizoen, samen met die van promovendus Lommel, de enige die groen licht kreeg. Dessel Sport, momenteel 10e in de stand, weet nog niet of het voor 15 februari een dossier zal indienen.

   

  Behalve Thes Sport zijn er nog enkele clubs die kans maken op de eindronde die er bewust voor kiezen om geen 1B-licentie aan te vragen: Dender, Rupel Boom, Oudenaarde en Châtelet-Farciennes. Ze beschikken naar eigen zeggen niet over de nodige infrastructuur.