• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thes Sport, leider in 1e amateur, wil niet naar 1B promoveren

  Kevin Oris speelt voor Thes Sport.

  Thes Sport komt niet in aanmerking om te stijgen naar de Proximus League. De leider in de eerste amateurklasse zal geen licentie voor 1B aanvragen. "We zijn er niet klaar voor."

  Clubs uit de eerste amateurafdeling die geen licentieaanvraag voor 1B indienen bij de voetbalbond kunnen per definitie niet promoveren naar de Proximus League.

   

  Thes Sport, de comfortabele leider met 7 punten voorsprong op eerste achtervolger Deinze, past alvast voor een eventuele promotie.

   

  "Wij vragen geen licentie aan voor 1B", zegt de club. "Na drie promoties in vier jaar tijd is onze club daar niet klaar voor. 1B blijft wel onze ambitie voor de toekomst."     

   

  Vooral het stadion, in het gemeentelijk Sportpark van Tessenderlo, voldoet niet aan de licentievoorwaarden. Bovendien wil Thes, de club van onder meer Kevin Oris en Sam Vanaken, geen stappen overslaan.     

   

  Er zijn nog elf speeldagen in de eerste amateurklasse. Als Thes zijn plaats in de top 4 na 30 speeldagen behoudt, speelt de ploeg uit Tessenderlo wel de eindronde voor de (symbolische) titel.