Anderlecht trekt met Fred Rutten als nieuwe coach op stage

  Fred Rutten volgt Hein Vanhaezebrouck op.

  Anderlecht heeft net voor zijn winterstage een opvolger voor Hein Vanhaezebrouck te pakken. De Nederlander Fred Rutten wordt de T1 bij paars-wit. In het verleden stond hij ondere andere al aan het roer bij PSV, Twente en Feyenoord. Morgen wordt hij officieel voorgesteld.

  Op 16 december zette Anderlecht na iets meer dan een jaar de samenwerking met Hein Vanhaezebrouck stop. Assistent Karim Belhocine nam twee wedstrijden over, maar het was bekend dat de club graag met een nieuwe coach op stage wilde vertrekken.

   

  De naam van Philip Cocu circuleerde, zeker door zijn band met de nieuwe technische directeur Frank Arnesen, maar die piste liep dood. Nu heeft paars-wit dus een overeenkomst met Fred Rutten. “We gaan een samenwerking met Rutten aan om dit en volgende seizoenen mooie successen te realiseren", klinkt het bij sportief directeur Michael Verschueren in een kort persbericht.

   

  Morgen wordt de 56-jarige Nederlander officieel voorgesteld en daarna stapt hij meteen op het vliegtuig richting Spanje voor de winterstage. De rest van de technische staf blijft ongewijzigd.

   

  Rutten zat zonder club sinds hij vorige maand opstapte bij Maccabi Haifa. Daarvoor was hij trainer bij Al Shabab in Dubai, maar Rutten werkte vooral in eigen land. Hij trainde PSV, Twente, Vitesse en Feyenoord. Tussendoor had hij ook een jaar Schalke onder zijn hoede. Zijn enige prijs tot nu toe was de beker met Twente in 2001.