• home
 • video
 • pas verschenen

  Aalst trekt ontslagen Knokke-coach aan: "Ga voor aanvallend voetbal"

  Yves Van Borm

  Yves Van Borm heeft heel wat ervaring in de lagere klassen.

  Yves Van Borm is de nieuwe coach van amateurclub Eendracht Aalst. Van Borm werd onlangs nog maar ontslagen bij reeksgenoot Knokke. "Volgend seizoen wil ik meespelen voor de promotie naar 1B."

  De 51-jarige Yves Van Borm heeft heel wat ervaring in de lagere klassen, onder meer bij Willebroek-Meerhof, Lyra, Deinze en Knokke. Bij de laatste club werd hij nog niet zo lang geleden opzijgezet ten koste van Lorenzo Staelens.

   

  Maar nu is Van Borm toch weer onder de pannen. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen, maar denkt al verder. "We moeten zien dat we dit seizoen niet in de problemen komen, maar volgend seizoen wil ik graag meespelen voor de promotie naar 1B. Daar ligt de uitdaging."

   

  "Mijn speelstijl is om niet te speculeren op de nul, maar op doelpunten jagen. Als het kan met attractief voetbal. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en mindere zaken proberen te verdoezelen."

   

  Bij Knokke werd Van Borm ondanks zijn heldenstatus (hij werd 3 keer op een rij kampioen) ontslagen, maar hij kijkt niet met wrok terug. "Het verleden telt niet, enkel het heden en de toekomst."