• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren traint zonder Peter Maes: "Maar hij blijft wel onze coach"

  Peter Maes in actie.

  Arnar Vidarsson nam vanochtend de honneurs waar als trainer van Lokeren. In afwezigheid van Peter Maes, die op dat moment in Tongeren door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld werd.

  Peter Maes werd maandag opgepakt en moest de nacht in de cel doorbrengen. Vandaag is hij  vrijgelaten, maar is hij wel officieel in verdenking gesteld voor witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

   

  In Lokeren gaat alles - in de mate van het mogelijke - zijn gewone gangetje. Zo is er vanochtend getraind. Arnar Vidarsson, één van de assistenten van Maes, nam het heft in handen.

   

  Naast Vidarsson waren ook hulpcoaches Danny Veyt en Geert Dirinck en keepertrainer Erwin Lemmens present op het B-terrein. Zowel voor de training als na de pittige oefensessie wilden de trainers en spelers geen commentaar kwijt over de situatie rond Peter Maes.     

   

  "Peter Maes is gisteren uitgenodigd voor een onderzoek. Door de wraking op onderzoeksrechter Raskin is dat verhoor blijkbaar uitgesteld. Dat onze coach al vijf dagen op voorhand wist van het verhoor, daar hebben wij geen weet van", was het enige dat Lokeren vandaag kwijt kon/wilde.

   

  "Of Maes in de namiddag voor de krachttraining nog op de proppen komt, is ook een open vraag. Peter blijft tot op heden wel hoofdcoach van Sporting Lokeren. Wij hopen hem zo snel mogelijk terug te zien op Daknam. Arnar Vidarsson zal even zijn taak over nemen."

  Een reportage over de training van Lokeren vanochtend: