• home
 • video
 • pas verschenen

  Bestuur KV Mechelen: "Ambities ongewijzigd: promotie is het doel"

  KV Mechelen kan dit weekend na alle heisa weer aan voetballen denken. Het ontvangt Beerschot Wilrijk. Voor de match stuurde de raad van bestuur een mededeling de wereld in. Opvallend, de club heeft sinds augustus al een beperking op het aantal spelers per makelaar.

  De supporters laten KV Mechelen ondanks de beschuldigingen aan het adres van enkele bestuursleden niet vallen. 14.500 mensen kochten al een ticket voor de thuismatch tegen Beerschot Wilrijk. "Die steun doet veel deugd", zegt Dieter Penninckx, lid van de raad van bestuur. "De wedstrijd leeft. Iedereen wil samenkomen."

   

  Gisterenavond zat het bestuur van de club samen om de toekomst van KVM te bespreken. "We willen een duidelijk signaal geven. De ambities blijven ongewijzigd. Promoveren is en blijft het doel. We willen de goede sportieve lijn en prestaties van de afgelopen weken voortzetten."

   

  Volgens het bestuur blijft ook de werking verzekerd. "De taken van onze gedelegeerde bestuurders worden, gezien de situatie, waargenomen door 4 mensen: Dieter Penninckx en Luc Leemans, supportersafgevaardigde Hans Van der biesen en operationele man Bram Scheerlinck." Ook de verbouwing van het stadion blijft lopen. "We hebben de middelen om de projecten uit te voeren."

  Aantal speler van zelfde makelaar al beperkt tot 3

  Nog heel opmerkelijk in de mededeling van KV Mechelen is het statement van de club over makelaars.

   

  "Na de hervorming van de club in december vorig jaar maakte de directie, onder leiding van Olivier Somers (de hoofdaandeelhouder die nu nog steeds vastzit op verdenking van criminele organisatie, witwassen en omkoping, red.) en Stefaan Vanroy (de sportief directeur die ook in verdenking gesteld is voor dezelfde feiten, red.), er al een hoofddoel van om het aantal speler van bepaalde makelaars binnen de club te beperken tot maximaal drie."

   

  "Sinds augustus is dit ook een feit. Daarmee wil KV Mechelen een voorbeeld stellen. De club juicht dan ook toe dat verschillende voetbalinstanties deze week diezelfde doelstelling hebben uitgesproken voor alle clubs."