• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Rooney kan het nog en is nog wat meer de held van D.C. United

  " "

  Rooney scoort de enige treffer tegen kampioen Toronto met een geweldige vrijschop.

  Wayne Rooney heeft zijn MLS-club D.C. United een nieuwe zege geschonken. De 32-jarige Engelsman maakte tegen kampioen Toronto de enige treffer en wat voor een: hij trapte een vrijschop vanaf 30 meter binnen. D.C. staat zo weer een stapje dichter bij de play-offs.

  Rooney kwam in juli in de Major League Soccer terecht en de ex-speler van Manchester United en Everton heeft het er naar zijn zin. Zijn goal gisteren was zijn 10e al in de VS. De oud-international trapte vanaf bijna 30 meter de bal voor doelman Bono.

   

  Dankzij de 3 punten staat de club uit hoofdstad Washington D.C. nu steviger zesde in de Eastern Conference. Ze tellen 4 punten meer dan nummer 7 Montreal. Nog 1 zege in de laatste 2 speeldagen en het play-offticket is binnen.

   

  Toen Rooney in juli arriveerde, was D.C. United laatste in het oosten met amper 2 zeges in 14 wedstrijden. Sindsdien wonnen Rooney en zijn maats 10 van hun 18 duels, sinds eind augustus zijn ze ongeslagen. Toronto, de eerste Canadese ploeg die de MLS won, is pas 9e met 33 punten en kan de play-offs al lang op zijn buik schrijven.

  Bekijk Rooneys fraaie goal: