• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Mbappé behoedt wereldkampioen voor blamage tegen IJsland

  Frankrijk is tegen IJsland ontsnapt aan een nederlaag. De bezoekers kwamen in Guingamp op een dubbele voorsprong tegen de wereldkampioen. Maar in de slotminuten trof goudhaantje Kylian Mbappé nog 2 keer raak: 2-2.

  Kylian Mbappé heeft zijn neus voor doelpunten meegenomen naar de nationale ploeg en daar moet Frankrijk de PSG-spits bijzonder dankbaar voor zijn. De wereldkampioen stevende in een oefenpot tegen IJsland af op een eerste nederlaag. Tot minuut 85 stonden de Fransen voor de eigen fans 0-2 in het krijt.

   

  Frankrijk eiste de bal wel op, maar zorgde voor weinig gevaar. Het was Birkir Bjarnason die na een halfuur de netten deed trillen. Hij verschalkte Lloris met een laag schot. Na de rust werd de schade nog wat groter voor de thuisploeg. Arnason kopte een hoekschop binnen.

   

  Een eerste nederlaag sinds het WK in Rusland leek in de maak voor Frankrijk. Het moment om Mbappé van de bank te halen.  Die zorgde voor hoop in minuut 86. Zijn schot week af op Eyjolfsson en verdween zo in doel. 5 minuten later trof hij opnieuw raak vanaf de stip: 2-2. Volgende week speelt Frankrijk een topper tegen Duitsland in de Nations League.

  Doelpunten:

  • 30' Bjarnason 0-1
  • 58' Arnason 0-2
  • 86' Mbappé 1-2
  • 89- Mbappé 2-2 (pen)

  De 2 doelpunten van Kylian Mbappé

  De IJslandse doelpunten