• home
 • video
 • pas verschenen

  Michel Wuyts over dé man van de seizoensstart: "Ik geloof in Toon Aerts"

  Toon Aerts en Nicolas Cleppe

  "Met blijdschap stel ik vast dat Toon Aerts durft te schrappen."

  Toon Aerts schreef eind september de eerste twee Wereldbeker-manches (in de Verenigde Staten) op zijn naam. Michel Wuyts is aangenaam verrast. "Aerts beseft nu dat hij de Wereldbeker kan winnen", stelt onze commentator.

  "Zijn motor wordt alleen maar sterker"

  "Toon Aerts had al een enorm vermogen van 450 watt. Met een andere trainingsaanpak is hij die motor nog eens gaan versterken. Nu kan hij die inspanningen ook een vol uur leveren", zegt Michel Wuyts.


  "Ik geloof in Aerts. Tot mijn blijdschap stel ik vast dat hij durft te schrappen in zijn programma. Na zijn zeges in de Verenigde Staten beseft Aerts dat hij de Wereldbeker kan winnen. Wout van Aert heeft hij al geklopt. Als dat nu ook lukt met Mathieu van der Poel zal zijn zelfvertrouwen alleen maar groeien."

   

  "Waar Aerts nog moet aan werken is zijn start. Dat zal ook wel gebeuren bij zijn ploeg."

   

  Toon Aerts snelt weg van Wout van Aert in de Verenigde Staten:

  "Homogeen blok van Nys"

  "Teammanager Sven Nys heeft een homogeen blok uitgetekend. Toon Aerts kan hij op pad sturen op zwaardere parcoursen met looppassages", gaat Michel Wuyts voort.

   

  "Op vastere omlopen met een hoge basissnelheid kan Nys Quinten Hermans uitspelen. Die jongen heeft volgens mij de grootste progressie in zich. En op een intervalparcours is het aan Van der Haar. Nys kan roteren met zijn Lions."

   

  "Geen overbodige luxe, want 2018-2019 wordt het seizoen van de devaluatie van de klassementen. Er heerst een overaanbod. De Wereldbeker zal primeren, maar als het in een van de andere criteria wat minder loopt, zullen ze die sneller laten schieten. Ik juich dat toe."

  2018-2019 wordt het seizoen van de devaluatie van de klassementen. Er heerst een overaanbod.

  Michel Wuyts
  Quinten Hermans

  Quinten Hermans won de voorbije zomer ook op de weg.