• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert ook op de weg bij Cibel? "Enkel afspraak voor 5 maanden"

  Van Aert op de persconferentie

  Wout van Aert met zijn nieuwe sponsors.

  Wout van Aert heeft een nieuwe ploeg voor het komende veldritseizoen. Dat is goed nieuws voor de wereldkampioen, maar hoe moet het daarna verder? Zijn nieuwe sponsor Cibel heeft ook een continentale wegploeg. "Maar we hebben niet de budgetten die bijvoorbeeld LottoNL-Jumbo wel heeft", vertelt de CEO.

  In de Verenigde Staten reed Wout van Aert met een blanco shirt, maar vanaf dit weekend heeft de veldrijder weer sponsors. "Dit was een opportuniteit die we niet konden laten liggen", vertelt Jurgen De Witte, CEO van hoofdsponsor Cibel. "Van den Bosch, de manager van Van Aert, belde mij en op een dag was het beklonken."

   

  "We hebben ook een continentale ploeg op de weg en dat contract loopt nog 1 jaar. Dit wil niet zeggen dat we daarmee zullen stoppen, maar je krijgt niet elke dag de kans om een wereldkampioen te sponsoren."

   

  Kan Van Aert, die ook nog geen ploeg heeft voor het wegseizoen in 2019, dan niet geïntegreerd worden in de bestaande ploeg van Cibel? "Daar is nog niet over gesproken, noch met Van Aert, noch met Van Den Bosch. Er is heel snel geschakeld. En deze overeenkomst loopt voor de komende 5 maanden. Alles ligt nog open."

   

  "Een deel van onze renners gaat wel weg en we zijn op zoek naar nieuwe renners, maar als we realistisch zijn hebben wij niet dezelfde budgetten als bijvoorbeeld LottoNL-Jumbo, de ploeg waar hij in 2020 gaat rijden. En met een eenmansploeg op de weg kom je nergens."

   

  "Over zijn wegseizoen moeten we nu op korte tijd nog veel gesprekken voeren"

  Ook Van Den Bosch bevestigt dat er met Cibel geen afspraken zijn over het wegseizoen. "Daar kan ik nog geen antwoord op geven. We waren met Wout gefocust op 2020, maar door deze situatie moeten we nu op korte tijd nog heel veel gesprekken voeren."

   

  "We zijn blij dat dit nu geregeld is en de gesprekken rond de weg zijn nog aan het opstarten. Het is Wout zijn bedoeling om in 2019 naar een ProTour-team te gaan, maar daar zijn nog geen concrete afspraken over."

   

  Een logische stap lijkt een vervroegde overstap naar LottoNL-Jumbo. Maar kan dat juridisch wel? "Ik zal mijn best doen om via de UCI snel een licentie te krijgen voor Wout om te rijden op de weg", vertelt advocaat Walter Van Steenbrugge. "Ik probeer nu om via de UCI de weg vrij te maken voor de transfer naar een andere ploeg op de weg. De transferregeling op de weg stelt dat er een akkoord moet zijn tussen de 3 partijen: de oude ploeg, de nieuwe ploeg en de renner zelf."

   

  Van Steenbrugge gaf ook nog mee dat de rechtszaak tegen Sniper Cycling wellicht volgende week al van start zal gaan.