• home
 • video
 • pas verschenen

  Deels verlamde Kristina Vogel: "Steun geeft positieve energie"

  Kristina Vogel, in rolstoel, tijdens haar persmoment.

  Vogel mag voor het eerst sinds haar ongeluk terug naar huis dit weekend.

  Tweevoudig olympisch kampioene baanwielrennen Kristina Vogel is sinds een zware val op training in juni gedeeltelijk verlamd geraakt. Tijdens een persmoment vertelde de Duitse hoe het nu met haar gaat en wat de toekomst voor haar in petto heeft. 

  Vogel was vooral dankbaar voor de wereldwijde steun die ze gekregen heeft sinds haar ongeluk.  "Ik had nooit gedacht dat het zoveel teweeg zou brengen. Het was hartverscheurend en tegelijk heeft het me veel positieve energie gegeven."

   

  De elfvoudige wereldkampioene is sinds deze week terug begonnen met wat sporten. Ook een rolstoeltraining stond op haar programma. "Je moet de situatie aanvaarden zoals ze is. Ik wil terug een leven opbouwen", lichtte ze toe.

  Terug in eigen bed

  In dat opzicht zijn er lichtpuntjes voor de Duitse, want ze mag dit weekend voor het eerst sinds haar ongeluk terug naar huis. Voor Kerstmis hoopt ze het ziekenhuis voorgoed te verlaten. "Ik kijk ernaar uit om terug in mijn eigen bed te liggen en zelf te koken", aldus Vogel.


  Op professioneel vlak wil de Duitse zich blijven richten op haar taak als woordvoerster van de atletes bij de Internationale Wielerunie UCI. 

  Vogel viel op 26 juni tijdens een training zwaar op de piste in het Duitse Cottbus toen ze botste tegen een Nederlandse renster. Het verdict was een dwarslaesie, een doorsnijding van het ruggenmerg in het dwarse vlak. 

   

  Met Vogel, tweevoudig olympische kampioene en elfvoudige wereldkampioene, verliest het Duitse baanwielrennen een echte topper. Een inzamelingsactie voor de onfortuinlijke renster leverde al meer dan 120.000 euro op.