Ga naar de inhoud

Niels Verschaeren pakt net als vorig jaar brons op WK G-baanwielrennen

 zo 24 maart 2024 08:05
Niels Verschaeren.

Niels Verschaeren heeft België een tweede medaille bezorgd op het WK G-baanwielrennen in Rio de Janeiro. In de kilometer tijdrit in de klasse MC5 pakte hij net als vorig jaar brons.

De kilometer tijdrit is het beste nummer van Niels Verschaeren, een nummer waarin hij ook vorig jaar brons behaalde tijdens het Super-WK in Glasgow.

 

Verschaeren kwalificeerde zich met de 4e tijd (1'05"124) voor de finale, waarin hij uiteindelijk het brons naar zich toetrok in 1'04"980.

 

"Ik ben opgelucht", zei Verschaeren na zijn prestatie. "Ik kwam met torenhoge ambities naar hier. In Glasgow haalde ik het podium, en dan wil ik dat uiteraard opnieuw realiseren, maar evident is het niet."

 

"Mijn tijden op training waren beter dan ooit, maar tijdens de kwalificaties was ik 4e. Een nieuwe renner uit Thailand zette hier meteen een geweldige tijd neer."

 

Met het brons behaalde Verschaeren zijn eerste van twee doelen dit jaar. De tweede piek hoopt hij in Parijs te leggen, tijdens de Paralympische Spelen.

 

"Ik hoop uiteraard dat ik naar de Spelen kan, daar heb ik mijn jaar op ingedeeld en ik wil er gaan voor een medaille. Mijn tijd kan zeker nog beter, ik word nog altijd sneller. Hopelijk kan ik dat op de Spelen bewijzen."   

 

Eerder op dit WK G-baanwielrennen veroverde Ewoud Vromant zilver in de achtervolging in de klasse MC2. Op de slotdag komen onder anderen Verschaeren en Vromant nog in actie op de 15 km scratch.

Gerelateerd: