Ga naar de inhoud

Jeugdig duo De Clercq/Hesters rijden in Nations Cup richting de Spelen, Tuur Dens 9e

 zo 14 april 2024 08:42
Tuur Dens (archief).

Twee nieuwe top 10-plaatsen voor de Belgen op de tweede dag van de slotmanche van de Nations Cup baanwielrennen in het Canadese Milton. Tuur Dens knalde een dag na zijn zilveren medaille naar een negende plaats in het omnium.  Het duo De Clercq/Hesters werd achtste plaats in de ploegkoers, goed voor een ticket voor de Spelen.

Het gaat hard voor Tuur Dens dit weekend. Onze landgenoot had vrijdag met de Belgische achtervolgingsploeg zilver veroverd en daarmee deelname aan de Olympische Spelen van Parijs veiliggesteld.

 

Een dag later werd hij ingezet in het omnium. Daarin verzamelde hij 85 punten, goed voor de negende plaats. Winst ging naar de Brit Ethan Hayter, die 163 punten totaliseerde.   

 

In de ploegkoers bij de vrouwen eindigde het jonge Belgische duo De Clercq/Hesters op de achtste plaats. Ze knokten zich zo naar een ticket voor de olympische madison - en bijgevolg ook het omnium op de Spelen.

De overwinning was er voor de dominante Britse vrouwen Katie Archibald en Neah Evans.

 

Ook sprinters Runar De Schrijver, Valerie Jenaer en Julie Nicolaes kwamen zaterdag in actie voor België, maar zij werden vroeg in hun toernooi uitgeschakeld.   

De slotmanche van de Nations Cup in Milton eindigt later vandaag/zondag. België heeft vooral nog winstkansen met Lindsay De Vylder en Robbe Ghys in de ploegkoers, een olympisch nummer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: