Ga naar de inhoud

Vromant zorgt in scratch voor derde Belgische medaille op WK

 zo 24 maart 2024 21:43
" "
Ewoud Vromant in actie in Rio.

Ewoud Vromant heeft een tweede medaille veroverd op het WK G-baanwielrennen in Rio de Janeiro. Na zijn zilveren plak eerder deze week op de achtervolging, veroverde onze landgenoot brons op de scratch. Het is voor ons land in totaal de derde medaille op dit WK.

In de scratchrace (klasse MC2) over 15 km was de Fransman Alexandre Léauté op zijn eentje gaan vliegen, Ewoud Vromant werd in de sprint voor plek 2 geklopt door de Japanner Kawamoto.

Vromant behaalde naar zijn gevoel het best mogelijke resultaat. "Aan de Fransman was vandaag niets te doen en de Japanner is intrinsiek een snellere sprinter dan mij, dus ik ben zeker tevreden met het brons. Ik haalde nog nooit een medaille op scratch. Voor mij is dat de zwaarste discipline."   

 

Het is de tweede WK-medaille voor Ewoud Vromant na zijn achtervolgingszilver. "Mijn ambitie ligt altijd bij goud, dat is zo als je ooit wereldkampioen bent geweest, maar als ik nu de analyse opmaak, dan moet ik zeker tevreden zijn met zilver en brons."   

 

Als volgende doel heeft hij de Paralympische Spelen in Parijs. "Daar wil ik echt opnieuw een gouden medaille proberen te behalen. Al de rest staat in het teken daarvan."

Thibaud Thomanne, die een grote hulp was voor Vromant in de koers, werd 14e.


Nog zondag werd de mannentandem Milan Thomas - Mathias Lefeber (piloot) zesde in de sprint. In de Mixed Team Sprint werden Thibaud Thomanne, Jarno Thierens en Niels Verschaeren tiende. Lennert Vanlathem haalde de finish niet in de scratch MC1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: