• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaan verbetert wereldrecord 4000m achtervolging op de piste

  Ashton Lambie

  Ashton Lambie verbetert het acht jaar oude record van Bobridge.

  De Amerikaan Ashton Lambie heeft een nieuw wereldrecord gevestigd op de 4000m achtervolging. Op de Pan-Amerikaanse kampioenschappen baanwielrennen in Mexico verbrak hij het acht jaar oude record van de Australiër Jack Bobridge.

  In Aguascalientes in Mexico werd vrijdag een nieuw wereldrecord genoteerd op de 4000m achtervolging. Het wereldrecord stond op naam van Jack Bobridge en bedroeg 4 : 10 : 534, maar daar dook de 27-jarige Amerikaan Ashton Lambie nu onder, met een tijd van 4 : 07 : 251. 

   

  Lambie, een voormalig crosser die nog maar enkele jaren op de piste actief is, was zeer blij met zijn prestatie. "Het voorbije jaar hebben we heel hard gewerkt, en dag op dag de juiste beslissingen genomen. Dat maakt het verschil. De steun van mijn familie, het team en mijn coach zijn zo belangrijk geweest."