• home
 • video
 • pas verschenen

  Oververhitte D'hoore afgevoerd, Kopecky vindt EK "zware teleurstelling"

  Jolien D'hoore werd afgevoerd na de ploegkoers.

  Jolien D'hoore en Lotte Kopecky koesterden op de Europese Kampioenschappen hoge ambities in de ploegkoers, maar de Belgische tandem werd in de finale in de vernieling gereden. Jolien D'hoore moest na de race met een draagbaar weggevoerd worden, maar stelt het goed.

  Jolien D'hoore en Lotte Kopecky spraken in de eerste ronden en sprints nog een aardig mondje mee, maar in het laatste kwart van de ploegkoers kwamen ze niet in het stuk voor.

   

  Vooral D'hoore had erg veel moeite om haar verzet rond te draaien en onze landgenote werd na de race zelfs naar het ziekenhuis weggevoerd. Daar werd vastgesteld dat ze tijdens de race oververhit geraakt was in de warme zaal.

   

  "Ik weet niet goed wat er gebeurd is", reageerde Lotte Kopecky. "In de laatste 40 ronden hadden we gewoon moeite om het wiel te houden."

   

  "We waren redelijk goed begonnen, maar we waren elkaar dan een beetje kwijt. De aflossingen kwamen niet goed uit en dan verspeel je onnodige krachten."

   

  Kopecky bleef gisteren ook in het omnium met lege handen achter. "Dit EK is toch wel een zware teleurstelling. Ik heb hier heel mijn seizoen naar toe gewerkt. Als je dan zonder resultaten naar huis gaat, is dat een domper."

  VIDEO: Jolien D'hoore wordt na de ploegkoers weggedragen

  "Eerste tests zijn geruststellend"

  Rond 18.30u mocht D'hoore het ziekenhuis verlaten: "Alles is in orde"

  VIDEO: Lotte Kopecky reageert na de ploegkoers