• home
 • video
 • pas verschenen

  Pistebondscoach Pieters: "Ga nu niemand op de weegschaal leggen"

  De Ketele en Ghys vormden in Glasgow de Belgische tandem in de ploegkoers.

  "Uitschieters en tegenvallers", zo vatte bondscoach Peter Pieters de Europese Kampioenschappen van de Belgische pistiers samen. "De eerste wissel heeft goed uitgepakt", zegt de Nederlander over het duo in de ploegkoers bij de mannen.

  "Op de olympische onderdelen hebben we redelijk gescoord", vertelde Peter Pieters aan Sporza. "De ploegkoers bij de mannen was de uitschieter en Nicky Degrendele heeft bevestigd waar ze goed in is."

   

  "Ze was in de keirin misschien iets te gretig in de laatste ronde. Als ze iets langer wacht, heeft ze iets meer kans. Maar ze heeft zware maanden gehad in Japan en we hopen dat ze richting de Spelen nog veel zal verbeteren."

   

  Wat gaf de bondscoach de meeste voldoening? "De koppelkoers bij de mannen. Ik heb een verandering gedaan in het vaste koppel De Ketele/De Pauw. Ik vond het tijd om te veranderen, aangezien we richting de Spelen veel zullen wisselen. En die eerste wissel heeft goed uitgepakt."

   

  "Het is vreemd, maar Kenny en Moreno hebben nog nooit een koppelkoers op dit niveau gewonnen. Het is niet zo dat ik Moreno afschrijf, want hij blijft een geweldige renner. Maar hij was momenteel niet in vorm om op dit niveau te acteren."

   

  Met welk gevoel verlaat Pieters Glasgow? "Na zo'n toernooi moet ik altijd een paar dagen bekomen. Sommigen zijn tevreden, anderen zijn teleurgesteld. Dat moet je rustig evalueren. Ik ga zo kort na het toernooi niemand op de weegschaal leggen. De inzet was goed en de teamspirit is heel goed."

  De evaluatie van bondscoach Pieters: