Ga naar de inhoud

D'hoore bezorgt België 1e medaille op Europese Kampioenschappen

D'hoore pakte brons in de scratch.

Jolien D'hoore heeft op de Europese Kampioenschappen in Glasgow de bronzen plak veroverd in de scratch. De Nederlandse Kirsten Wild pakte het goud, het zilver was voor de Britse Emily Kay. Het is voor België de eerste medaille op dit EK.

"Goede opwarming voor ploegkoers"

In de scratch leggen de vrouwen een afstand van 10 kilometer af op de piste. Wie aan het einde als eerste over de finish komt, wint dit onderdeel. Tijdens de race probeerden er enkele rensters weg te rijden van het peloton, waaronder ook D'hoore.

 

"Ik wou de koers openbreken, maar niemand liet me wegrijden", analyseerde D'hoore na afloop van de scratch. "Ik hoopte op een harde koers en had daarom een kleiner verzet laten steken. Uiteindelijk draaide het toch op een massaspurt uit. Ik kwam daarin tekort op Kirsten Wild, omdat zij koos voor een grote verzet."

 

De conditie van D'hoore zit goed, zo zegt ze zelf. Ze houdt ook een goed gevoel over aan deze race. "Dit was een goede opwarming voor de ploegkoers, want daar gaat toch vooral mijn focus naar toe. Met het oog daarop wou ik hier hard koersen."

De Nederlandse Kirsten Wild pakte goud in de scratch.

Bekijk hier de ontknoping in de scratch:

Het interview achteraf met Jolien D'hoore:

D'hoore krijgt haar bronzen medaille