• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "6 renners/ploeg? 4 versnellingen en altijd pepperspray"

  Thomas De Gendt.

  De Gendt ziet duidelijk geen heil in het voorstel van Lappartient.

  Thomas De Gendt heeft op Twitter nogal laconiek gereageerd op het voorstel van UCI-voorzitter Lappartient om nog maar 6 renners per team toe te laten in grote rondes.

  Omdat veel mensen ook dit jaar over "een saaie Tour" spraken, liet UCI-preses Lappartient een ballonnetje op: nog maar 6 renners per ploeg.  Een voorstel dat Thomas De Gendt alvast niet kan smaken. Hij reageerde op een tweet over Lappartient met enkele van zijn eigen voorstellen om de grote rondes aantrekkelijker te maken.

   

  "Alleen nog maar ritten van 65 kilometer, geen stages meer toelaten, geen avondeten, geen bevoorradingszones, nog maar 2 waterflessen per dag, een maximum van 2.000 calorieën per dag", begon hij zijn sarcastische tweet.

   

  "Nog maar 4 versnellingen op een fiets, geen remmen, elke dag een Formule 1-start en altijd pepperspray voor de race." Met die laatste voorstellen uitte hij ook duidelijk kritiek op enkele gebeurtenissen uit de afgelopen Tour de France.

  De voorstellen van De Gendt

  Ook Kwiatkowski is bijzonder kritisch

  Kwiatkowski, een ploegmaat van winnaar Thomas bij Team Sky, reageerde ook op de tweet. "De dominantie van Sagan is boeiend, de dominantie van Quick-Step in het voorjaar is boeiend, de dominatie van BMC in de ploegentijdrit is boeiend, maar de dominantie van Team Sky in grote rondes is saai. Dus laten we het wielrennen dan maar op zijn kop zetten."