• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze boeren leggen Tour stil, pepperspray in ogen van renners

  De politie gebruikt traangas tegen de boeren.

  De 16e rit in de Tour de France is iets meer dan een kwartier stilgelegd, omdat boeren met strobalen de weg hadden versperd. De pepperspray die de politie gebruikte om de betogers uiteen te drijven, kwam in de ogen van enkele renners.

  De rit naar Bagnères-de-Luchon was nog niet zo lang bezig toen de renners plots werden opgehouden. Boze boeren hadden strobalen op de weg gegooid. De renners moesten slalommen en stonden stil.

   

  De politie zou pepperspray gebruikt hebben om de boeren weg te jagen, maar de nevel die deze spray achterliet, dwarrelde op de renners en in hun ogen. ASO-directeur Christian Prudhomme besliste dan maar de koers even stil te leggen om de renners te laten verzorgen.

   

  Na iets meer dan een kwartier ging de koers dan toch weer voort. De Tour stopt immers nooit.