• home
 • video
 • pas verschenen

  Op naar teams van 6 renners in de Tour? UCI: "We moeten alles bestuderen"

  Team Sky.

  Kunnen kleinere ploegen de tactiek van Sky verstoren?

  "Een saaie Tour", is een veelgehoorde analyse over de Ronde van Frankrijk. UCI-preses David Lappartient bekijkt hoe de Tour attractiever gemaakt kan worden. Nog kleinere ploegen zijn voor de Fransman alvast niet uitgesloten.

  De Tour de France werd dit jaar voor het eerst met 8 renners per team gereden en niet met 9 krachten per ploeg. Die maatregel had de veiligheid ten goede moeten komen, maar had ook voor een minder voorspelbaar koersverloop moeten zorgen.

   

  Helaas pindakaas, de Tour kreeg een spektakelarme openingsweek en Team Sky had zoals vanouds de regie in handen. "Ik denk dat je verder moet gaan met de inkrimping van teams tot 6 renners om echt effect te zien bij deze maatregel", reageert UCI-voorzitter David Lappartient in het Zwitserse Le Temps.

   

  "Met een ploeg van 7 renners blijft Sky controleren. Als je met 6 bent, dan heb je nog maar 5 knechten naast de kopman. Dan worden de renners al sneller vermoeid. Tegelijk moet je dan misschien ook meer teams uitnodigen om een peloton van respectabele omvang te krijgen."

   

  Maar de UCI-voorzitter heeft nog meer huiswerk. "We gaan alles bestuderen. Moeten we de oortjes verbieden, aangezien zij de zin voor initiatief temperen? En wat met de wattagemeters? Moeten we ook het etappeschema herbekijken? We moeten alles bestuderen."