Ga naar de inhoud

FINALE

Hebert (Fra) Otaegui (Spa) -1/-3

HALVE FINALES

Heath (GBr) Hebert (Fra) -2 / -3
Otaegui (Spa) Drysdale (GBr) -3 / +1

KWARTFINALES

Heath (Eng) Colsaerts -3 / -2

1/8E FINALES

Colsaerts Hansen (Den) -3 / par

1/16E FINALES

Colsaerts Gagli (Ita)  -1 / -2 

BELGEN IN 1/32E FINALES

Detry Canter (Eng) +1 / -2
Colsaerts Ramsay (Sch) -3 / -2
Pieters Kieffer (Dui) +1 / -2
Mivis  Lorenzo-Vera (Fra) +1 / -1
   
     
Kwalificaties
      R1 R2
1. Jorge Campillo (Spa) -8 67  67 
2. James Heath (Eng) -7 68 67
3.  o.a. Thomas Detry -6 67  69 
18. o.a. Nicolas Colsaerts -3 68 71 
24.  o.a. Thomas Pieters -2 73  67 
31. Christopher Mivis  -1 71 70 
106. o.a.Lars Buijs  +5 76 71
106. o.a. Kevin Hesbois +5 72 75 

meest recent

Sterke Colsaerts sneuvelt in kwartfinales, Otaegui wint Belgian Knockout

 zo 20 mei 2018 19:37

Nicolas Colsaerts heeft uitmuntend gespeeld op de Belgian Knockout in Schilde. Hij schopte het tot bij de laatste 8. De zege was voor de Spanjaard Adrian Otaegui. Thomas Pieters en Thomas Detry sneuvelden in de eerste knockout-ronde.

Nicolas Colsaerts heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales. In de kwartfinales moest hij deze voormiddag zijn meerdere erkennen in James Heath. De Engelsman klopte hem met één slag. Zijn score was in elke andere kwartfinale goed genoeg geweest om door te stoten.

 

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik vind het vooral jammer voor het fantastische publiek dat mij het ganse toernooi gesteund heeft", zei Colsaerts. Zaterdag had Colsaerts een begenadigde dag. Met 3 birdies op de eerste 4 holes nam hij Richie Ramsay te grazen. Ook de Italiaan Lorenzo Gagli en de Deen Joachim Hansen waren niet opgewassen tegen Colsaerts. Zo schaart onze landgenoot zich bij de laatste 8.

 

De andere Belgen sneuvelden in hun eerste ronde op zaterdag.  Thomas Pieters, het gezicht en de organisator van het toernooi, streed tot het uiterste in zijn eerste knockout-wedstrijd, maar ook hij haalt de laatste 32 niet. De Duitser Max Kieffer haalde het met -2, tegenover +1 voor Pieters. 

 

Thomas Detry, beste Belg na twee dagen, was liever bij strokeplay gebleven. De Engelsman Canter deed hem struikelen in de eerste confrontatie.

De eerste editie van de Belgian Knockout krijgt uiteindelijk Adrian Otaegui als winnaar. De Spanjaard deed het in de finale beter dan de Fransman Benjamin Hebert. Het is zijn tweede overwinning op de European Tour.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.