Ga naar de inhoud

Manon De Roey boekt in Kaapstad tweede zege op de European Tour en viert met champagnedouche

 zo 28 april 2024 16:11
Manon De Roey (archieffoto).

Manon De Roey heeft de South African Women's Open golf (European Tour) op haar palmares bijgeschreven. De 32-jarige Antwerpse haalde het na vier rondes met een score van 274 slagen, vier minder dan de Engelse Gabriella Cowley en de Nieuw-Zeelandse Momoka Kobori.

Manon De Roey, die het toernooi in Kaapstad aanvatte met een ronde van 69 slagen en een gedeelde elfde plaats, sloeg zich met een tweede ronde van 67 slagen naar de leiding. Die zou ze niet meer afstaan.

 

Met een derde ronde van 66 slagen sloeg ze een kloof van drie slagen op de Marokkaanse Ines Laklalech.

 

Op de laatste dag, die net als tijdens de vorige ronde werd gespeeld onder zeer winderige omstandigheden in Zuid-Afrika, liep De Roey een slotronde van par en dit na twee birdies en twee bogeys.

 

Met een totaal van 274 slagen, veertien onder par, hield onze landgenote de Engelse Gabriella Cowley en de Nieuw-Zeelandse Momoko Kobori met vier slagen achter zich.

 

Voor De Roey is het haar tweede overwinning op het Ladies European Tour golfcircuit, nadat ze twee jaar geleden de individuele titel in Aramco Team Series in Bangkok had gewonnen.

"Ik speel graag in deze omstandigheden"

"Ik ben superblij met mijn prestatie", liet Manon De Roey na haar zege weten. "Ik had voor de aanvang van het seizoen een paar doelen vooropgesteld en een daarvan was om weer te winnen", legde ze uit.

 

"Ik speel graag in winderige omstandigheden. Ik kan dan de bal gewoon zijn werk laten doen en voel me daarbij meer ontspannen."

 

De Roey, die al zeker is van haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs, hield aan haar overwinning 48.000 euro over. Ze komt dankzij de eindzege ook op de tweede plaats in de ranking van de Ladies European Tour.

 

Een plaats in de top 10 aan het einde van het seizoen staat garant voor deelname aan het finale LPGA kwalificatietoernooi in de Verenigde Staten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.