Ga naar de inhoud

Scottie Scheffler trekt 2e groene Masters-jasje aan en evenaart prestatie die enkel Tiger Woods hem voordeed

 ma 15 april 2024 07:03
Scottie Scheffler viert zijn eindzege op de Masters.

De Augusta National Golf Course in Georgia (VS) was ook dit jaar weer het decor voor de Masters. Daar heeft Scottie Scheffler voor de 2e keer het felbegeerde groene jasje mogen aantrekken. De Amerikaan evenaart ook een unieke prestatie van golflegende Tiger Woods (dit jaar 60e): de Masters en de Players in hetzelfde jaar winnen.

eindstand Masters
    score R1 R2 R3 R4
1. Scottie Scheffler (VS) -11 65 73 71 68
2. Ludvig Aberg (Zwe) -7 73 69 70 69
3. Tommy Fleetwood (Eng) -4 72 71 72 69
  Max Homa (VS) -4 67 71 73 73
  Colin Morikawa (VS) -4 71 70 69 74
             
60. Tiger Woods (VS) +16 73 72 82 77

Masters

06:55

Tiger Woods, Scottie Scheffler. Einde lijst:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
06:50

Scheffler trekt tweede jasje aan

Scottie Scheffler heeft voor de tweede keer het prestigieuze Masters-golftoernooi gewonnen. De Amerikaan won eerder al in 2022.


Scheffler, de 27-jarige nummer 1 van de wereld, versloeg de Zweed Ludvig Aberg uiteindelijk met vier slagen. Golflegende Tiger Woods eindigde als 60e na een slechte voorlaatste dag. Die laatste moet trouwens voortaan een record delen: Scheffler flikte dit jaar wat enkel Woods lukte in 2001 door de Masters en het Player Championship-toernooi te winnen in hetzelfde jaar.


De Engelsman Tommy Fleetwood en de Amerikanen Collin Morikawa en Max Homa deelden de derde plaats, zeven slagen achter de winnaar.


Scheffler krijgt naast zijn tweede groene jasje ook ongeveer 3,4 miljoen euro voor zijn triomf. Hij wordt hiermee de vierde jongste golfer die meerdere grote toernooien wint, na Tiger Woods, Jack Nicklaus en Seve Ballesteros.

06:46
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14/04/24
09:07

Tiger Woods kreeg op dag drie wel een fikse dreun. Zo kwam de 48-jarige vijfvoudige kampioen niet verder dan een ronde van 82 slagen - zijn slechtste ronde ooit op een masterstoernooi - en zakte hij van de 22e naar de 52e plaats.

09:05

Scottie Scheffler alleen leider in de Masters

De Amerikaan Scottie Scheffler blijft na een derde ronde van 71 slagen leider op het Masters Tournament dat doorgaat op de Augusta National golfbaan in het Amerikaanse Augusta, Georgia.

's Werelds nummer één liep op dag drie een ronde waarin hij naast vier birdies en een eagle ook drie bogeys en een dubbele bogey op zijn scorekaart moest schrijven. Scheffler bracht met zijn ronde van 71 slagen zijn totaalscore op 209 slagen, zeven onder par.

De achtvoudige PGA Tourwinnaar, die twee jaar terug de Masters won en vorige maand zich ook al de beste toonde in de Arnold Palmer Invitational en het PGA Championship, telt een slag voorsprong op zijn landgenoot Colin Morikawa. Met twee slagen meer volgt de Amerikaan Max Homa, die 73 slagen had voor zijn derde ronde.

08:57
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13/04/24
09:41

Tiger Woods haalt de cut

Tiger Woods heeft zijn 2e ronde afgewerkt in 72 slagen, na 4 birdies en 4 bogeys. De vijfvoudige Masters-winnaar maakte dertien plaatsen winst en sloot dag twee af op een gedeelde 22e plaats.

De Spanjaard Jon Rahm, de regerende kampioen, kwam niet verder dan een 2e ronde van 76 slagen en tuimelde van de 35e naar de 44e plaats.

Ook de Noord-Ier Rory McIlroy kende een dag om vlug te vergeten. Zo kwam het nummer 2 van de wereld niet verder dan een ronde van 77 slagen. De viervoudige major-winnaar moest 21 plaatsen inleveren en zakte naar een gedeelde 35e stek met tien slagen meer dan de leiders.

09:35
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:34

Amerika boven op de Masters

Bryson DeChambeau heeft het gezelschap gekregen van zijn landgenoten Max Homa en Scottie Scheffler aan de leiding op de Masters. DeChambeau, de US Open-kampioen van 2020, werkte zijn 2e ronde af in 73 slagen.

Niet slecht, want door een stevige wind op de golfbaan Augusta National liepen de scores hoog op. Scheffler had maar 72 slagen nodig, Homa deed nog een slag beter. Met een ronde van 71 slagen, de op een na beste ronde van de dag, bracht hij zijn score op 138 slagen, 6 onder par.

12/04/24
06:52

Bemoedigende start voor Tiger Woods

Haalt Tiger Woods voor de 24e keer op een rij de cut op de Masters? Het 48-jarige golficoon speelde amper één toernooi dit seizoen, maar maakte toch indruk. Toen de invallende duisternis vroegtijdig een einde maakte aan zijn 1e ronde, stond er -1 op zijn scorekaart. Vandaag werkt de 15-voudige major-winnaar zijn 1e ronde af.

06:48
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
06:47

Stormachtige start voor Masters én DeChambeau

Nadat een storm de start van de Masters, de eerste major van het seizoen, 2,5 uur had uitgesteld, kwam LIV-golfer Bryson DeChambeau als een wervelwind op de Augusta National Golf Course. De Amerikaan pakte uit met 8 birdies en 1 bogey.

In 2020 stelde DeChambeau nog dat Augusta voor hem eerder als een par-67 aanvoelde dan een par-72. "Een domme uitspraak", gaf hij ondertussen al toe, maar met een ronde van 65 slagen staat hij nu toch aan de leiding na de 1e ronde.

De Amerikaan wordt op de hielen gezeten door nummer 1 van de wereld en topfavoriet Scottie Scheffler. De Masters-laureaat van 2022 zette een ronde van 66 slagen op zijn scorekaart.

Titelverdediger Jon Rahm, nog een LIV-golver, kende een mindere start met een ronde van 73 slagen, 1 slag over par. De Spanjaard wil de 4e golfer worden die zijn titel kan verlengen in Georgia.

06:40
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.