Ga naar de inhoud

Opsteker voor Thomas Pieters: eerste top 10 van 2024 op de LIV Tour

 ma 8 april 2024 11:22
Thomas Pieters heeft een goed toernooi achter de rug in Miami.

Met een goeie slotronde heeft Thomas Pieters het LIV-toernooi in Miami als 9e afgesloten. Voor onze landgenoot, die met zijn team de RangeGoats net naast de overwinning greep, is het zijn eerste goeie uitslag van het jaar.

Enkele weken geleden vertelde Thomas Pieters dat hij nog op zoek was naar de goeie vorm, omdat hij zich ook wou concentreren op het vaderschap. Maar in Miami liet Pieters zien dat die goeie vorm niet zo ver weg is.

 

Na een goeie ronde op zaterdag kon onze landgenoot ook op de slotdag nog oprukken. Pieters (32), die op hole 17 van start ging, moest op zijn 3e hole een bogey op zijn kaart schrijven nadat zijn bal ongelukkig in het water was verdwenen.

 

Maar daarna liep het veel beter. Op de resterende 15 holes putte hij nog 4 birdies weg en zo maakte Pieters op de slotdag nog 7 plaatsen winst. Goed voor een gedeelde 9e plaats in de eindstand, zijn beste resultaat van 2024.

 

"Negende in Miami en 6 onder par in het weekend op een moeilijke golfbaan, veel positieve dingen om te onthouden van deze week", schreef Pieters bij een filmpje op Instagram.

 

De muziek bij het filmpje zal ook bewust gekozen zijn: "Up!" van Connor Price en Forrest Frank."I was down but now I'm up", is de eerste zin van het liedje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net geen zege in de teamcompetitie

In de eindstand telde Pieters 5 slagen meer dan de Zuid-Afrikaan Dean Burmester, die zich de beste toonde in Miami. Burmester toonde zich in een play-off te sterk voor de Spanjaard Sergio Garcia, goed voor een cheque 4 miljoen dollar.   

 

Met zijn team, de RangeGoats, greep Pieters net naast de eindzege in het teamklassement. Samen met de Amerikanen Matthew Wolff, Peter Uihlein en kapitein Bubba Watson, telde hij 1 slag meer dan het Legion XIII van Jon Rahm.

Gerelateerd: