• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin keert terug mét lens: "Ik mag het niet te goed willen doen"

  Goffin maakt vandaag zijn echte rentree in het graveltoptoernooi in Monte Carlo.

  Exact 2 maanden geleden, op 17 februari, kreeg David Goffin een bal tegen zijn oog in Rotterdam. Een test in Miami liep fout, vanavond in Monte Carlo volgt zijn echte rentree. "Mijn oog lijkt weer in orde, alles gaat goed", vertelt de nummer 7 van de wereld aan de RTBF.

  Een kleine maand geleden op het hardcourt van Miami kreeg hij een 6-0, 6-1 om de oren van de Portugees Joao Sousa. "Deels wisten we wel dat het daar zou mislopen. Het was écht een toernooitest om te zien of het zou gaan. Ik had geen ritme en had nog wat last. Ik wist meteen waar ik stond."

  "Momenteel gaat het goed met mijn oog. De trainingen gaan goed. We zullen zien wat dat geeft in een wedstrijd met de competitiestress die daarbij komt kijken. Ik hoop dat het goed zal gaan en ik weer vertrokken ben."

  Speciale oogoefeningen én een lens

  Bij arm- of beenblessures kunnen de meeste mensen zich iets voorstellen qua revalidatie, maar hoe werd/wordt een oogletsel verholpen? "Ik doe oefeningen voor de "zoom" van het oog, waarbij ik probeer de kleine spiertjes achter het oog te versterken. Die werden geraakt door de bal."

  "En ik heb nu ook een lens. Die helpt me om het verlies dat ik heb geleden te camoufleren. Ik doe er alles aan zodat het weer wordt als vroeger. Momenteel kan die lens al heel wat compenseren."

  "Heb nu stevige wintervoorbereiding gedaan"

  Elk nadeel heeft zijn voordeel. "Ik kon de wintervoorbereiding doen die ik niet gehad heb. Ik heb de voorbije weken goed aan mijn fysiek kunnen werken en heb met een goeie intensiteit het nieuwe gravelseizoen kunnen voorbereiden."

  "Ik steek niet weg dat  het me ook goed deed om eens een tijdje thuis te kunnen blijven en me voor te bereiden. Maar de goesting om er weer aan te beginnen is helemaal terug. Zeker hier in Monte-Carlo, waaraan ik goeie herinneringen bewaar en waar ik vaak goed speel." 

  "Ik hoop meteen te kunnen aanknopen met de zege en wedstrijden in mijn benen te krijgen om snel weer het competitieritme terug te vinden. Na de weken die ik meemaakte is het moeilijk om een doel voorop te stellen, maar ik wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen, waarom niet al in dit toernooi. Maar ik bekijk het match per match."

  "Te beginnen met de eerste ontmoeting, want herbeginnen geeft altijd de nodige stress en druk. Soms wil je het dan te goed doen."