Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

Zizou Bergs wint net als vorig jaar Challenger in Tallahassee en klimt naar hoogste ranking: "Een topprestatie"

 ma 22 april 2024 07:36

Zizou Bergs voelt zich in zijn sas in Tallahassee. Onze landgenoot won net als vorig jaar het Challengertoernooi in Florida. Bergs was het tweede reekshoofd en was in de finale in twee sets te sterk voor de Amerikaan Michell Krueger.

Zizou Bergs (ATP-107) had zich dankzij een driesetter geplaatst voor de finale in Tallahassee. In die finale werd het een slijtageslag tegen de Amerikaan Krueger, de nummer 277 van de ATP-ranglijst.

 

Pas na bijna 2 uur trok onze landgenoot aan het langste eind: 6-4 en 7-6. De tiebreak in de tweede set was een echte nagelbijter. Na een 2-6-achterstand trok Bergs uiteindelijk met 11-9 het laken naar zich toe.

 

De 24-jarige Bergs won het Challengertoernooi in Tallahassee vorig jaar al. In totaal zit hij nu aan 8 titels op Challengerniveau. Naast tweemaal Tallahassee (2023 en 2024) was hij de voorbije jaren ook de beste in Yokkaichi (2023), Drummondville (2023), Ilkley (2022), Almaty (2021), Rijsel (2021) en Sint-Petersburg (2021).   

 

Bergs heeft het naar zijn zin in de Verenigde Staten. Vorige week bereikte hij nog de finale van het Challengertoernooi in Sarasota. Door dat resultaat klom hij naar de 107e plaats op de ATP-ranking, de hoogste ranking tot dusver in zijn carrière. Dat zal op maandag 103 worden.

 

Bergs moet nu terugkeren naar Europa, want hij heeft een uitnodiging gekregen voor het Masters 1.000-toernooi van Madrid, dat woensdag van start gaat.

Bergs kon niet anders dan tevreden zijn: "Het was een topprestatie. Ik ken mezelf als speler en ik weet hoe moeilijk het is om verschillende wedstrijden na elkaar te spelen."

"Ik had vorige week al een finale gespeeld en nu heb ik weer een titel gewonnen. Ik ben heel gelukkig."

"Ik wist dat het een moeilijke strijd ging worden. Ik had al een paar lange, zwaarbevochten wedstrijden gespeeld dit toernooi, waarin ik veel tegenslagen kreeg. Maar heb me er doorheen geslagen en ik denk dat dat me vandaag geholpen heeft."

Bergs klopt op de deur van de top 100. "Vorig jaar heb ik 4 maanden verloren door een blessure (aan zijn linkerpols, red.), waardoor ik heel wat mogelijkheden heb om mijn ranking te verbeteren", legt hij uit.

"Maar waar ik het meest tevreden over ben, is de manier waarop ik aan het spelen ben, waarop ik aan het groeien ben. Ik ga echt goed vooruit. De sleutel van het succes is om dit gemiddelde niveau nu zo hoog mogelijk te houden. En dat is wat er nu gebeurt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: