Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Rafael Nadal moet Team Europe in september naar vijfde overwinning in Laver Cup loodsen

 ma 22 april 2024 17:28
Rafael Nadal slaat een forehand
Rafael Nadal.

Rafael Nadal (37) zal in september deel uitmaken van het Europese team in de zevende editie van de Laver Cup. Dat maakte de Spanjaard vandaag zelf bekend. In dit toernooi zal Nadal het samen met zijn teamgenoten opnemen tegen een delegatie tennissers uit de andere werelddelen. 

Na één jaar afwezigheid tekent Rafael Nadal weer present voor de Laver Cup. Dit jaar zal het jaarlijks treffen tussen Europa en de rest van de wereld plaatsvinden van 20 tot en met 22 september in de Duitse hoofdstad Berlijn.

 

Nadal zal daar onder meer een team vormen met zijn landgenoot Alcaraz, de Rus Medvedev en de Duitser Zverev.

 

Nadat Team Europe de voorbije twee edities verloren had, proberen Nadal en zijn teamgenoten dit jaar het toernooi voor de vijfde keer te winnen.

 

De Zweedse tennislegende Bjorn Börg (67) is kapitein van de Europese delegatie en mag drie spelers vrij kiezen voor dit hardcourt-toernooi.

 

De drie hoogst geplaatste spelers op de ATP-ranking na Roland-Garros hebben sowieso recht op een plaatsje in het team. Nadal zelf is teruggezakt naar de 512e plaats op de wereldranglijst na blessureleed.

De emoties van twee jaar terug in Londen, waar ik voor het laatst aan de zijde van Federer speelde, blijven in het geheugen gegrift.

Rafael Nadal
Rafael Nadal (links) en Roger Federer (rechts) op de Laver Cup in Londen twee jaar geleden.

De 37-jarige Nadal is heel blij dat hij er in Berlijn weer bij zal zijn.

 

"Ik heb heel speciale herinneringen aan de Laver Cup. Vooral de emoties van twee jaar terug in Londen, waar ik voor het laatst aan de zijde van Roger Federer speelde, blijven in het geheugen gegrift", blikt de Spanjaard terug.

 

"Op dit moment in mijn carrière wil ik elke kans grijpen die ik krijg."

 

Vorige week maakte Nadal zijn wederoptreden op het gravel in Barcelona, waar hij in de tweede ronde al werd uitgeschakeld door Alex De Minaur. Die Australiër zal Nadal ook op de hardcourtbaan van de Uber Arena tegenkomen.

 

De aanvoerder van het wereldteam, de Amerikaan John McEnroe (65), maakte al drie namen bekend. Naast De Minaur zullen ook de Amerikanen Taylor Fritz en Tommy Paul deelnemen aan de Laver Cup.

Gerelateerd: