• home
 • video
 • pas verschenen

  Bossuyt na de ploegkoers: "Van bij de start verzuurd tot in mijn oren"

  Bossuyt: "Het moet toch zijn dat ik talent heb."

  0 / 0
  Shari Bossuyt heeft met Jolien D'hoore geen potten kunnen breken in de ploegkoers op het WK in Apeldoorn. Het gelegenheidsduo moest vrede nemen met de 12e plaats. "Voor dit niveau is het nog iets te vroeg", zegt de 17-jarige Bossuyt.

  Shari Bossuyt werd gisteren voor de leeuwen gegooid op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Door de elleboogblessure van Lotte Kopecky was het de 17-jarige Bossuyt die samen met D'hoore aantrad in de ploegkoers, de discipline waarin D'hoore en Kopecky vorig jaar wereldkampioen werden.

  "Vanaf het begin tot en met de finish had ik echt verzuring tot in mijn oren", reageert Bossuyt. "Ik ben ook nog maar 17 jaar en het niveau is heel hoog. Peter (Pieters, de bondscoach, red) zei dat er niet normaal gekoerst werd van bij de start. Sommige rensters zijn ook 17 jaar ouder."

  "Het is jammer dat Lotte uitviel. Als zij kon rijden, had ik niet moeten rijden. Maar het moet toch zijn dat ik talent heb, anders vragen ze mij niet. Maar voor dit niveau is het nog iets te vroeg."

  Een medaille zat er dan wel nooit in, maar Bossuyt heeft wel heel wat geleerd. "Dat ik vooraan moet koersen. Daar zit je gemakkelijker dan achteraan, waar je de hele tijd boven de blauwe lijn zit. Ik moet alles ook positief bekijken, want ik ben nog jong."