• home
 • video
 • pas verschenen

  Fury krijgt opnieuw bokslicentie "na medische goedkeuring"

  Fury werd in 2015 wereldkampioen bij de zwaargewichten.

  Na een lange dopingschorsing lijkt het erop dat de voormalige wereldkampioen Tyson Fury binnenkort opnieuw zal mogen boksen. De Britse professionele boksvereniging (BBBC) zal de schorsing van zijn bokslicentie opheffen "onder voorbehoud van de goedkeuring van alle medische eisen".

  Tyson Fury kroonde zich in 2015 tot wereldkampioen bij de zwaargewichten door Vladimir Klitsjko te kloppen. Maar de Britse bokser testte dat jaar positief op het gebruik van anabole steroïden en werd door de BBBC aan de kant gezet. Na 3 jaar lijkt er nu een einde te komen aan zijn schorsing.

  Na een gesprek op het hoofdkantoor van de BBBC in Cardiff, liet de Briste boksvereniging weten dat het bereid is om de schorsing van Fury op te heffen "mits de goedkeuring van alle medische eisen".

  De voormalige wereldkampioen mikt op april om zijn terugkeer te maken in de ring. Hij heeft huidig wereldkampioen Anthony Joshua al uitgedaagd voor een gevecht om de wereldtitel.