• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tyson Fury kan in januari zijn profbokslicentie terugkrijgen

  Tyson Fury (R) werd in 2015 wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten.

  Oud-wereldkampioen Tyson Fury zal vanaf januari volgend jaar weer in aanmerking komen voor een profbokslicentie. Fury kwam sinds november 2015 niet meer in actie. "Fury zal voor onze raad moeten verschijnen", zegt Robert Smith, secretaris-generaal bij de BBBC.

  De instantie rond professioneel boksen in het Verenigd Koninkrijk (BBBC) maakte vandaag bekend dat Tyson Fury opnieuw in aanmerking komt voor een profbokslicentie. De 29-jarige Brit kreeg dinsdag te horen van het antidopingagentschap UKAD dat hij opnieuw mag boksen.

  "Fury zal voor onze raad moeten verschijnen. We zullen dan een gesprek voeren met zijn entourage. Enkele kwesties moeten nog opgehelderd worden, zoals het feit dat hij toegegeven heeft cocaïne te hebben gebruikt. Fury dient tot slot ook fit te zijn om opnieuw in de ring te mogen", verduidelijkte Robert Smith, secretaris-generaal van de BBBC.

  De oud-wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten werd in juni 2016 aan de kant gezet door het UKAD, nadat hij eind 2015 positief testte op nandrolon, een anabool steroïde. Het UKAD beschuldigde Fury er vervolgens van geweigerd te hebben een nieuw urinestaal af te staan in september 2016. De entourage van Fury betwistte dat en zei "nooit opzettelijk de dopingregels te hebben overtreden". Nadien vonden ze een compromis door Fury tijdelijk te schorsen.