• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Keisse: "Spanning voor olympische ploegkoers? Dat krikt het niveau op"

  Iljo Keisse en Kenny De Ketele eindigden als vierde in Peking.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Iljo Keisse en Kenny De Ketele eindigden als vierde in Peking.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  In Tokio 2020 staat de ploegkoers opnieuw op het olympische programma van het baanwielrennen en dat opent perspectieven voor Iljo Keisse, die nog een rekening heeft openstaan met de Spelen. "Ik wacht op een signaal van de federatie en het BOIC", zegt Keisse.

  Iljo Keisse stapte enkele jaren geleden over van de baan naar de weg en is bij Quick-Step uitgegroeid tot een heel gewaardeerde pion. Kan hij de olympische ploegkoers - en de weg ernaartoe - combineren met zijn wegcarrière? "Ik heb er geen idee van", is Keisse eerlijk.

  "Ik heb voldoende laten weten dat de Spelen me interesseren en nu wacht ik een beetje op een signaal van de federatie en het BOIC om te weten wat er van mij verwacht wordt."

  "Ik blijf erbij dat het beter is om met een aantal renners de voorbereiding richting Tokio te doen en om dan elkaar niveau op te krikken en daar dan de beste renners uit te pikken. Dat lijkt mij voor de nationale ploeg de beste optie, maar of dat zal lukken dat weet ik niet."

  "Bovendien zijn De Ketele en De Pauw een hele goeie ploeg. Ze zijn heel complementair en hebben dat bewezen op WK’s en WB-manches. Om daar tussen te geraken zal niet zo eenvoudig zijn."

  "Ik denk dat wat spanning gezond is, dat krikt het niveau op"

  De openlijke sollicitatie van Iljo Keisse lijkt wat spanning te veroorzaken. "Ik denk dat dat gezond is. Bij Quick-Step zijn er ook altijd een stuk of 12 renners voor 8 plaatsen en dat krikt het niveau van iedereen en de ploeg op."

  "Dat zou je ook kunnen bekomen door 4 à 5 renners voor te bereiden op de olympische ploegkoers." Keisse heeft nog een rekening openstaan met de Olympische Spelen. In 2008 in Peking leek hij met Kenny De Ketele op weg naar een bonusronde en een medaille, maar dat viel in duigen door de Nederlandse ploeg. 

  Bondscoach Pieters: "We gaan Iljo een goeie kans geven"

  Peter Pieters zal uiteindelijk de knoop over de olympische ploegkoers moeten doorhakken. "We hebben intern al lang over de sollicitatie van Keisse gesproken. Ik heb gezegd dat we moeten wachten tot de selectie-eisen bekend zijn om te weten wat je moet doen om naar de Spelen te gaan. Want anders kan je geen duidelijk antwoord geven."

  De Ketele en De Pauw zijn de laatste jaren goed bezig. "Op dit moment is niemand zeker van zijn plek, je moet elk jaar je bewijzen. Maar ik merk wel dat nu de competitie groter wordt met de doorbraak van die jonge jongens dat de ouderen nog meer gemotiveerd zijn om er een schepje bovenop te doen."

  "We gaan Iljo zeker een goeie kans geven om te laten zien dat hij het niveau aankan. Dat moet normaal gezien zeker kunnen. Als je zo op de weg kunt rijden, dan moet je dat op de baan ook kunnen. Ik hoop dat iedereen een eerlijke kans krijgt."

  Keisse en De Ketele vallen net naast podium in Peking

  Video player inladen ...