• home
 • video
 • pas verschenen

  Planckaert: "Als De Pauw op de weg sprint zoals op de piste zullen weinigen hem kloppen"

  0 / 0
  Moreno De Pauw laat in de Zesdaagse van Gent zijn snelle benen bewonderen, maar op de weg komt dat er tot nu toe niet uit. "Het interesseert hem niet", zegt zijn ploegleider Walter Planckaert. "Hij heeft maar één doel en dat is de piste."

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw staan ook na de 3e dag van de Gentse Zesdaagse aan de leiding in het Kuipke. Ploegleider Walter Planckaert van Sport Vlaanderen kwam gisteren naar zijn renners kijken. "Ze doen het voortreffelijk", zegt hij. "Ze zijn allebei in bloedvorm, zeker Moreno De Pauw."

  "Kenny heeft nog wat last gehad van zijn valpartij in de kermiskoers in Izegem. Dat heeft wat lang aangesleept, maar ik heb toch gezien dat hij ook de souplesse en uithouding heeft om het tot een goed einde te brengen."

  "Kenny is van de streek, het lievelingskind in het Kuipke. Maar niets gaat boven Iljo (Keisse) natuurlijk. Als Iljo zijn vinger omhoogsteekt, staat iedereen recht. Maar Kenny volgt dat goed op. Hij wil het publiek aanmoedigen voor de ambiance en dat lukt hem geweldig."

  "Moreno heeft 1 doel: de piste"

  "Ze hebben elkaar duidelijk gevonden. Moreno heeft misschien iets minder klasse ten opzichte van Kenny, maar Kenny heeft hem wegwijs gemaakt. Ze zijn goed op elkaar afgestemd. Zoals Moreno het nu doet en gezien de vorderingen die hij maakt, moet ik zeggen dat dat heel goed gelukt is."

  De Pauw doet het op de piste dan wel erg goed, maar op de weg lukt het voorlopig niet. "Op de piste is hij duidelijk de snelste. Als je die baanrondes en sprints ziet, is hij razendsnel. Op de weg moeten we dat ook kunnen uitspelen. Als hij op de weg sprint zoals op de piste, zullen weinigen hem kunnen kloppen."

  "Maar voor Moreno is het alles op de piste, op de weg heeft hij niet de inzet en het karakter om het daar tot een goed einde te brengen. Maar dat is zijn doel niet. Hij heeft 1 doel: de piste. Daar doet hij 100 procent alles voor."

  "Als we met Kenny wegwedstrijden doen, is dat met volle inzet. Hij gaat mee in ontsnappingen, rijdt op kop. Met Moreno heb je dat niet. Als je hem vraagt om op kop te rijden, doet hij dat. Maar dat is niet met die overtuiging van "ik ga hier ook presteren op de weg". Dat interesseert hem niet. Hij heeft ook niet die motor van De Ketele."

  "Hij kan altijd nog goed babbelen als hij aankomt"

  Zou het dan beter kunnen zijn om toch meer in te zetten op de weg, om daar dan de vruchten van te plukken op de piste? "We geven hem dikwijls een programma waar het niet altijd vlak is, met wedstrijden in rondes waar het ook wat bergop is, speciaal voor zijn versterking."

  "Maar het ligt ook aan Moreno zelf: wil hij dat doen of niet? We proberen er alles aan te doen om hem te stimuleren: rijd die wedstrijden uit, dat is een begin. Maar probeer ook eens zoals Kenny mee te gaan in een ontsnapping. Niet om een prijs te rijden, maar ter versterking op het pisteprogramma."

  "We zijn er altijd mee bezig. Er wordt veel gezegd dat hij niet graag traint, maar de mensen zeggen zoveel. Hij traint zoals hij moet trainen. Maar we moeten proberen om hem in de wegwedstrijden meer te stimuleren, hem meer te laten afzien. Dat we hem vaker zien aankomen dat hij zijn naam niet meer weet. Hij kan altijd nog goed babbelen als hij aankomt."

  "Maar ik ben helemaal niet ontevreden over Moreno De Pauw en zeker niet van Kenny De Ketele. Daarom houden we hem ook in de ploeg, krijgt hij altijd een contractverlenging. Omdat hij toch presteert op de Wereldbekers, EK's, WK's. Hij maakt daar veel publiciteit voor de ploeg", besluit Planckaert.