• home
 • video
 • pas verschenen

  Talentvolle pistiers: "We komen op de deur kloppen"

  Robbe Ghys vormt in Gent een duo met Lindsay De Vilder.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In het baanwielrennen is een sterke en zelfverzekerde lichting Belgen op komst. Over enkele jaren willen Robbe Ghys (20), Gerben Thijssen (19) en Lindsay De Vylder (22) op het hoogste schavot staan in Gent.

  Ghys: "Gaan nog ver geraken"

  Robbe Ghys en Lindsay De Vylder rijden na twee dagen Gentse Zesdaagse in dezelfde ronde als leiders De Ketele-De Pauw. "We zijn hier met een mooie jonge groep. Stilaan volgen de prestaties. Ik denk dat we nog ver geraken met onze jonge ploeg", vertelt Ghys over de nieuwe lichting baanwielrenners.

  "Het liefst zou ik deze week al de zesdaagse winnen. Ik moet realistisch blijven, samen met Lindsay mik ik op de top 5 en dan zien we de komende jaren wel."

  "Ik kom nu op de deur kloppen. Ik moet mijn plaats nog afdwingen. Over 2 jaar zullen ze rekening moeten houden met mij", zegt Ghys zelfverzekerd. "Ik voel wanneer ik moet gaan en wanneer niet. Dat is fijn, vooral in een zesdaagse. Als je de koers goed kan lezen, spaar je veel krachten."

  "Kenny (De Ketele, red.) is de patron. Soms is hij hard voor mij, maar dat is goed bedoeld. Ik neem dat goed op. Kenny is een toffe kerel. Als ik in zijn voetsporen kan treden, mag ik tevreden zijn."

  "Bij de jeugd noemden ze me een "dikkenek". Dat was mijn bedoeling niet. In de topsportschool heb ik daar met een psycholoog aan gewerkt. Nu sta ik met mijn voeten op de grond", verzekert de jonge pistier.

  Video player inladen ...

  De Vylder: "Zesdaagse 2020 winnen"

  "De Gentse Zesdaagse is iets speciaals voor mij. Ik kom uit de buurt", vertelt Lindsay De Vylder. "In 2020 wil ik hier winnen, ik geef me zelf nog wat progressiemarge."

  "Baanwielrennen is echt mijn ding. Hier heerst een heel andere sfeer dan op de weg. Het gaat er gemoedelijker en vriendelijker aan toe. Zo'n groep met 20 renners vind ik veel toffer. Hier krijg ik felicitaties van collega's."

  "Ik wil me ook bewijzen op de weg. Het blijft tof om ze allebei om te combineren."

  Video player inladen ...

  Thijssen: "Leer hier bij voor massasprint"

  Gerben Thijssen kroonde zich vorige maand op zijn 19e tot Europees kampioen afvalling. "Na mijn Europese titel verwachten ze hier veel van mij, misschien te veel", getuigt Thijssen in 't Kuipke.

  "Het is niet gemakkelijk om hier meteen te presteren tussen de grote jongens. De eerste dagen was ik echt onder de indruk van het niveau. Hier wordt echt hard gereden."

  Ook op de weg ligt Thijssen een mooie toekomst te wachten. "Ik neem de piste er graag bij. Hier leer ik veel bij. Ik leer hier aan een stuur trekken. Dat helpt me voor een massasprint op de weg."

  "En de sfeer in 't Kuipke is ook fijn. Het is een droom om hier over twee of drie jaar de zesdaagse te winnen."

  Video player inladen ...